Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Air France-KLM houdt vast aan outlook

Air France-KLM houdt vast aan outlook
27 okt 2023 om 07:45

Air France-KLM heeft in het derde kwartaal van 2023 meer winst en omzet geboekt. Dit bleek vrijdag uit de cijfers van de Frans-Nederlandse luchtvaartmaatschappij.

CEO Benjamin Smith sprak in een toelichting van een “solide kwartaal”, waarbij sprake was van een sterke zomer. 

Afgelopen kwartaal kwam het operationeel resultaat uit op 1.342 miljoen euro, een stijging op jaarbasis met 318 miljoen euro. Air France-KLM zag daarnaast de omzet op jaarbasis stijgen met 6,8 procent naar 8.660 miljoen euro. 

De consensusverwachting onder analisten voorzag voor het afgelopen kwartaal gemiddeld een omzet van 8.700 miljoen euro en een operationele winst van 1.380 miljoen euro.

De nettowinst kwam uit op 931 miljoen euro, na een winst van 471 miljoen euro een jaar eerder. Analisten rekenden op een hogere nettowinst van 991 miljoen euro.

Air France-KLM zat afgelopen kwartaal op een capaciteitsbenutting van 94 procent ten opzichte van 2019, tegen 89 procent een jaar eerder. Er werden 26,9 miljoen passagiers vervoerd, een stijging van 7,6 procent.

De luchtvaartmaatschappij hield zijn outlook voor 2023 ongewijzigd en de maatschappij voorziet een bezetting van de capaciteit in het vierde kwartaal van meer dan 95 procent. Over heel 2023 zal de bezettingsgraad dan uitkomen op circa 95 procent. 


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers IMCD

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.