Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: geen verrassingen bij Vopak

Beursblik: geen verrassingen bij Vopak
25 okt 2023 om 08:46

Vopak heeft woensdag de outlook voor heel het jaar verhoogd, maar dat is geen verrassing. Dit stelde analist David Kerstens van zakenbank Jefferies woensdag in een rapport.

In het afgelopen kwartaal viel de EBITDA 1 procent hoger uit dan waar de consensus op mikte, zo merkte Kerstens op, aangejaagd door een hogere bezettingsgraad. Dit laat volgens de analist zien dat er een solide vraag naar opslag blijft in het huidige onzekere macro-economische klimaat, vooral in Azië, het Midden-Oosten en Nederland.

Op kwartaalbasis liep de EBITDA wel wat terug met 4 miljoen euro, maar dat had vooral te maken met een desinvestering van een terminal in de Amerikaanse stad Savannah, lichtte Kerstens toe.

Vopak verhoogde woensdag de outlook voor dit jaar en mikt nu op een EBITDA van 970 miljoen euro, terwijl eerder nog werd uitgegaan van meer dan 950 miljoen euro. Evenwel liggen de nieuwe verwachtingen in lijn met de consensus van 968 miljoen euro, zo merkte Kerstens op. Dit impliceert dat de EBITDA in het vierde kwartaal uitkomt op 235,3 miljoen euro, waarmee Vopak wat terughoudender lijkt over de verwachtingen voor chemieopslag.

Jefferies heeft een Houden advies op Vopak met een koersdoel van 36,00 euro. Het aandeel sloot dinsdag op 31,22 euro.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.