Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: Heineken net als AB InBev koopwaardig

Beursblik: Heineken net als AB InBev koopwaardig
5 okt 2023 om 10:31

Kepler Cheuvreux heeft donderdag het aandeel Heineken op de kooplijst gezet, waar AB InBev al op stond, maar verlaagde wel het koersdoel voor de Belgische brouwer.

Kepler verhoogde het advies voor Heineken van Houden naar Kopen en het koersdoel van 93,00 naar 100,00 euro. Het advies voor AB InBev blijft Kopen, maar het koersdoel werd wel met 2 euro verlaagd naar 62,00 euro.

De analisten van Kepler verwachten dat Heineken in 2024 een sterke groeiversnelling zal doormaken. “Lagere inkoopkosten, een herstel in Vietnam en aanhoudende sterke prestaties in Mexico en Brazilië maken een optimistische blik mogelijk”, aldus de analisten. Ook vinden zij dat de waardering van Heineken “aantrekkelijker” is geworden.

Bij AB InBev wezen de analisten op de sterke marktpositie van de brouwer in Latijns-Amerika, waar de consumentenvraag ook veerkrachtig blijkt. En net als Heineken zal InBev ook profiteren van lagere inkoopkosten, voorziet Kepler, dat in 2024 een autonome groei van 5 procent verwacht en een EBITDA die aan de bovenkant van de door InBev afgegeven outlook van 4 tot 8 procent groei zal uitkomen.

De analisten vinden dat de brouwers de lastige marktomstandigheden goed hebben doorstaan. “Wij verwachten dat de EBIT-marges in 2025 weer bijna op het niveau van voor de coronapandemie zullen zijn”, schreven zij.

Het aandeel Heineken steeg donderdag 1,9 procent naar 84,34 euro en AB InBev won 1,1 procent op 50,71 euro.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.