Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: verwachtingen Randstad conservatief

Beursblik: verwachtingen Randstad conservatief
28 sep 2023 om 16:58

Randstad is voorzichtig gestemd over het derde kwartaal en zit daarmee onder de consensus. Dit schreef zakenbank Jefferies donderdag in een analistenrapport.

Randstad gaat momenteel uit van een EBITA-consensus van 250 tot 260 miljoen euro, waar de marktverwachting volgens Visible Alpha uitgaat van 266 miljoen euro.

Maar volgens Jefferies is Randstad vaak conservatief in zijn guidance. Dat moet voldoende zijn om de aandelen richting de cijfers, op 24 oktober aanstaande, te ondersteunen, volgens de analisten.

Het zwakkere momentum en de meer uitdagende macroscenario’s die in juli naar voren kwamen, hebben zich in de zomer voortgezet, aldus Jefferies. De uitzendvolumes daalden in juli autonoom met 10 procent en blijven zwak, volgens de analisten, die zich afvragen of de autonome groei voor het vierde achtereenvolgende kwartaal zal achterblijven bij die van sectorgenoot Adecco.

Jefferies verwacht voor het derde kwartaal een autonome krimp van circa 6 procent, waar Visible Alpha rekent op een krimp van 5,6 procent. Verder is de brutomarge vermoedelijk met 10 basispunten gedaald, denken de analisten.

Wisselkoersen, fusies en overnames en handelsdagen zorgen voor een tegenwind van 4 procent op de gerapporteerde groei in het derde kwartaal, denkt Jefferies. Hier is Visible Alpha iets optimistischer, met een daling van 2,7 procent.

Volgens Jefferies rekent de markt wel op herstel in het vierde kwartaal.

Jefferies heeft een Underperform advies op Randstad en een koersdoel van 37,00 euro. Het aandeel noteerde donderdag 1,5 procent hoger op 52,14 euro.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Galapagos

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.