Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Amerikaanse inflatie hoger dan verwacht

Amerikaanse inflatie hoger dan verwacht
13 sep 2023 om 14:39

De consumentenprijzen in de Verenigde Staten zijn in augustus op jaarbasis harder gestegen dan in juli, maar de kerninflatie liep terug. Dit bleek woensdag uit cijfers van het Amerikaanse ministerie van arbeid.

De consumentenprijzen stegen afgelopen maand met 0,6 procent op maandbasis, na een plus van 0,2 procent in juli. De verwachting van analisten lag voor augustus ook op een inflatie van 0,6 procent. Op jaarbasis stegen de prijzen met 3,7 procent tegen 3,2 procent in juli. Hiervoor was door economen 3,6 procent voorzien.

De kerninflatie, dat wil zeggen gecorrigeerd voor voedsel- en energieprijzen, bedroeg in augustus 0,3 procent op maandbasis, tegen 0,2 procent een maand eerder en een verwachting van 0,2 procent. Op jaarbasis kwam de kerninflatie uit op 4,3 procent, ten opzichte van de 4,7 procent een maand eerder. Economen rekenden ook op een daling naar 4,3 procent.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!