Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: Berenberg verlaagt koersdoel DSM-Firmenich

Beursblik: Berenberg verlaagt koersdoel DSM-Firmenich
1 sep 2023 om 07:32

 Berenberg heeft het koersdoel voor DSM-Firmenich verlaagd van 120,00 naar 108,00 euro, maar handhaafde wel het koopadvies. Dit bleek vrijdag uit een rapport van de zakenbank.

Analist Sebastian Bray denkt dat het aandeel meer dan 50 procent is gedaald vanaf het hoogtepunt en nu rijp is voor een herstel. Desalniettemin begrijpt hij waarom beleggers negatief reageerden op de halfjaarcijfers van begin augustus.

De nettoschuldverwachting van DSM voor eind 2023 van 3,4 miljard euro, exclusief 750 miljoen euro hybride obligaties, lijkt 1 miljard euro hoger te zijn dan de markt had verwacht. Dit werd vooral gedreven door een combinatie van een hoger werkkapitaal en de omvang en timing van transactiekosten, aldus Bray.

In de outlook voor de nettoschuld lijkt ook een ‘buffer’ van 200 miljoen euro te zijn meegenomen voor mogelijke overnames in de tweede helft van 2023.

De prestaties van de oude DSM-activiteiten in 2023 waren matig, waarbij de EBITDA in 2023 waarschijnlijk met ruim 30 procent op jaarbasis zal dalen, voornamelijk als gevolg van een tegenwind van bijna 400 miljoen euro door de lagere vitamineprijzen, aldus Bray.

Over het samengaan met Firmenich is de analist te spreken gezien de recente cijfers van het bedrijf eindigend op 30 juni 2023 en het doel om de volatiliteit in de resultaten van DSM te verlagen. De verwachte kostensynergie zal waarschijnlijk een verzekering zijn tegen onvoorziene ongelukken of marktaandeelverlies, aldus de analist.

Berenberg verlaagde de raming voor de winst per aandeel in 2023 als gevolg van lagere vitamineprijzen, in combinatie met hogere belasting- en financieringskosten.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.