Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Lusteloze belegger drukt resultaat Flatex Degiro

Lusteloze belegger drukt resultaat Flatex Degiro
22 aug 2023 om 18:49

Flatex Degiro heeft in het eerste halfjaar minder omzet geboekt, omdat klanten minder handelden, waardoor de fee-inkomsten daalden. Dat maakte de onlinebroker dinsdag nabeurs bekend.

Het aantal transacties daalde met ruim 22 procent, van 38,1 miljoen naar 29,5 miljoen, doordat klanten gemiddeld nog maar 24 transacties deden, tegen 35 in de eerste helft van 2022. Hierdoor daalde de omzet met 10 procent tot 189 miljoen euro.

Het EBITDA-resultaat daalde zelfs met 46 procent tot 48,5 miljoen euro en de winst voor belastingen halveerde ruimschoots tot 31,1 miljoen euro. Zonder bijzondere posten bedroeg de winstdaling 25 procent.

Het aantal medewerkers steeg met 14 procent tot 1.321.

Flatex Degiro kreeg er in de eerste helft van het jaar meer dan 186.000 nieuwe klantrekeningen bij. Ook werd de basis gelegd voor een groei van de fee-inkomsten per transactie, hoewel dit nog niet goed zichtbaar werd doordat beleggers minder actief waren, stelde de broker. De rente die het bedrijf rekent voor margin-leningen werd verhoogd in verband met het nieuwe renteklimaat.

Gezien het slappe beursklimaat is het bedrijf van plan de kosten voor marketing en reclame dit jaar aanzienlijk terug te schroeven.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.