Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: Berenberg blijft positief over Aegon

Beursblik: Berenberg blijft positief over Aegon
18 aug 2023 om 07:48

Na de gemengde resultaten over het eerste halfjaar waarmee Aegon donderdag kwam, verloor het aandeel 5 procent, maar Berenberg blijft positief over de verzekeraar vanwege het aandelenimkoopprogramma ter waarde van 1,5 miljard euro. Dit schreef de zakenbank vrijdag in een rapport.

Het inkoopprogramma ging op 6 juli 2023 van start en tot 11 augustus kocht Aegon voor 124 miljoen euro aan aandelen terug, wat betekent dat er nog meer dan 1,3 miljard euro over is om te voltooien tegen de beoogde einddatum van 30 juni 2024, aldus Berenberg.

“Wij schatten dat de terugkoop de komende negen maanden goed zal zijn voor een relatief constante 15 procent van het gemiddelde dagelijkse volume, wat een zeer sterke ondersteuning biedt voor het aandeel”, schreven de analisten.

En hoewel de verwachte kortetermijntrend van het IFRS 17-resultaat negatief lijkt, ligt dit resultaat bovendien op een aanzienlijk hoger niveau dan het vorige IFRS 4-resultaat, zei Berenberg verder.

“Wij denken dat Aegon meer zal renderen en dat dit een koopkans is”, aldus de Duitse bank, dat een koopadvies op Aegon heeft met een koersdoel van 6,60 euro.

Het aandeel Aegon sloot donderdag op 4,72 euro.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Aegon

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.