Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Beursblik: vermoedelijk minder omzet voor SBM in eerste kwartaal

Beursblik: vermoedelijk minder omzet voor SBM in eerste kwartaal
7 mei 2024 om 16:30

 SBM Offshore heeft vermoedelijk in de eerste drie maanden van 2024 minder omzet geboekt, nadat de oliedienstverlener bij de publicatie van zijn jaarcijfers eind februari al aangaf voor heel dit jaar te rekenen op een lagere omzet.

Bij de update over het eerste kwartaal publiceert de oliedienstverlener traditioneel alleen omzetcijfers en geen winst.

Het bedrijf zei voor 2024 te rekenen op een omzet, volgens de directionele boekhoudmethode, van circa 3,5 miljard dollar, in vergelijking met 4,5 miljard dollar in 2023. De divisie Lease & Operate is daarbij waarschijnlijk goed voor een omzet van 2,2 miljard dollar, tegenover 2,0 miljard dollar in 2023. De omzet voor Turnkey wordt geraamd op 1,3 miljard dollar, in vergelijking met 2,6 miljard dollar een jaar eerder.

Zeven door het bedrijf zelf geraadpleegde analisten rekenen voor 2024 op een omzet van 3,2 miljard dollar, waarbij Lease & Operate goed is voor een omzet van 2,0 miljard dollar en Turnkey voor 1,1 miljard dollar.

Daarnaast zei het bedrijf eind februari te rekenen op een EBITDA voor 2024 van circa 1,2 miljard dollar. Analisten ramen dit resultaat op 1,1 miljard dollar, in vergelijking met 1,3 miljard dollar in 2023. De nettowinst in 2024 wordt geraamd op 173 miljoen dollar, tegenover 524 miljoen dollar in 2023.

De orderportefeuille van SBM noteerde eind december 2023 op 30,3 miljard dollar.

SBM Offshore publiceert woensdag voorbeurs de kwartaalupdate. 


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers SBM Offshore

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.