Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

NIBC komt goed voor de dag

NIBC komt goed voor de dag
17 aug 2023 om 09:09

 NIBC heeft de winst in de eerste helft van 2023 zien stijgen en de ratio’s zien verbeteren. Dit maakte de financiële dienstverlener donderdagochtend bekend.

In een economische omgeving die nog steeds wordt gekenmerkt door onzekerheid, sprak NIBC van sterke prestaties. “Alle kernsegmenten rapporteren een aanhoudende groei van de portefeuille en we hebben met succes overeenstemming bereikt over de verkoop van zowel ons CLO-platform als onze aandeleninvesteringsactiviteiten, waardoor niet-kernblootstellingen verder worden verminderd en de balans minder risico loopt. Hierdoor kunnen wij ons concentreren op onze kernactiviteiten en het groeipotentieel van deze activiteiten verder verkennen”, aldus voorzitter Paulus de Wilt in een toelichting.

Het operationele resultaat steeg in de eerste helft van dit jaar naar 149 miljoen euro. Een jaar geleden bedroeg dit nog 99 miljoen euro.

De ratio’s verbeterden ook, waaronder het rendement op eigen vermogen. Deze steeg van 7,1 naar 10,9 procent. Ook ging de verhouding tussen kosten en inkomsten omlaag van 57 naar 44 procent.

De CET1 ratio steeg van 17,7 naar 18,6 procent


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.