Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Fastned boekt voor het eerst positief resultaat

Fastned boekt voor het eerst positief resultaat
17 aug 2023 om 08:03

Fastned heeft voor het eerst in zijn bestaan een positief onderliggend resultaat behaald, terwijl de omzet in de eerste jaarhelft van 2023 ruimschoots verdubbelde. Dit bleek donderdagochtend uit cijfers van het snellaadbedrijf.

“Voor het eerst in onze geschiedenis rapporteert Fastned een positief onderliggend EBITDA resultaat. Daar ben ik ontzettend trots op. Dit is een belangrijke mijlpaal, die bevestigt dat we op koers liggen om de doelstelling voor het hele jaar te behalen”, zei CEO Michiel Langezaal in een toelichting.

De onderliggende EBITDA steeg van een verlies van 2,7 miljoen euro in de eerste helft van 2022 naar een winst van 2,8 miljoen euro in het afgelopen halfjaar, terwijl het nettoverlies iets kleiner werd op 10,3 miljoen euro, van 11,4 miljoen euro een jaar eerder.

Fastned boekte een omzet van 26,1 miljoen euro, wat een stijging op jaarbasis betekende van 108 procent. De brutowinst nam ook fors toe, met 152 procent tot 19,6 miljoen euro.

De omzetstijging is te danken aan de sterke groei van de markt voor batterij-elektrische voertuigen (BEV) in de belangrijkste markten en een versnelling van de groei van het aantal stations, wat resulteerde in een groei van 86 procent van het aantal oplaadsessies, aldus Fastned.

In de eerste zes maanden van 2023 kwamen er 28 nieuwe laadlocaties bij, waardoor het totale aantal locaties uitkomt op 272.

Fastned had eind juni 132,6 miljoen euro in kas, waarmee het voldoende financiering heeft om zijn netwerk uit te breiden naar 400 laadstations. De operationele kasstroom was eind juni 2,5 miljoen euro negatief, maar dat was wel een verbetering ten opzichte van een jaar eerder, toen de operationele kasstroom 8,3 miljoen euro negatief was.

Het aandeel sloot woensdag op 28,20 euro.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers OCI

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.