Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: zwakke resultaten Ebusco

Beursblik: zwakke resultaten Ebusco
9 aug 2023 om 10:02

Ebusco heeft zwakke halfjaarcijfers gepresenteerd, maar in de tweede jaarhelft zal verbetering optreden. Dit oordeelde analist Tijs Hollestelle van ING woensdag.

Door de prestaties in het afgelopen halfjaar, lijken de ramingen van ING voor een positieve EBITDA dit jaar van 1 miljoen euro “veel te hoog”. Ebusco liet zelf al weten pas in 2024 een positieve EBITDA te verwachten.

Ebusco sloot een nieuwe kredietfaciliteit van 41,5 miljoen euro af, zo werd vanochtend bekendgemaakt. “Dit kan als een geruststelling worden gezien, aangezien de markt vreesde voor een emissie”, aldus Hollestelle. Tegelijk was een emissie waarschijnlijk ook niet succesvol geweest denkt de analist, omdat beleggers niet erg veel vertrouwen hebben in een operationele verbetering op korte termijn. Het risico van een emissie op termijn is echter niet verdwenen, volgens de analist.

ING merkte op dat het aandeel Ebusco ruim 66 procent onder de IPO-prijs koerst. “Zolang het bedrijf niet aan zijn doelstellingen kan voldoen, dan zal het verhaal niet veel positiever worden. Woorden moeten worden omgezet naar daden.”

ING heeft een koopadvies op Ebusco met een koersdoel van 13,00 euro. Het aandeel leverde woensdagochtend 0,2 procent in op 7,80 euro.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.