Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: solide kwartaal Arcadis

Beursblik: solide kwartaal Arcadis
27 jul 2023 om 09:54

Arcadis heeft een solide tweede kwartaal achter de rug. Dit oordeelde analist Quirijn Mulder van ING donderdag in een rapport.

“Acradis is opnieuw veerkrachtig gebleken”, aldus Mulder. De kwartaalresultaten waren conform verwachting, hoewel er sprake was van een hoog enkelcijferige autonome groei, tegen een lage dubbelcijferige groei een kwartaal eerder.

De EBIT kwam uit op 93 miljoen euro, waar ING op 92 miljoen euro mikte. Het orderboek noemde de analist solide. “Als er zorgen zijn, dan hebben die betrekking op China en niet op de VS en Canada”, aldus Mulder, wijzend op het feit dat Arcadis in China erg terughoudend is om werk op te pakken. Ook in het Midden-Oosten loopt Arcadis tegen de nodige uitdagingen aan, ziet de analist.

De kasstroom stond wel wat onder druk door de amortisatie van software, waardoor belastingen met 74 miljoen euro stegen. Onderliggend zei Arcadis dat de kasstroom vlak was, aldus Mulder.

ING heeft een koopadvies op Arcadis met een koersdoel van 47,00 euro. Het aandeel steeg donderdagochtend met 1,3 procent tot 39,66 euro.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.