Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Apollo gaat mogelijk opnieuw in Air France-KLM investeren

Apollo gaat mogelijk opnieuw in Air France-KLM investeren
27 jul 2023 om 20:06

Air France-KLM voert exclusieve gesprekken met Apollo Global management over een mogelijke investering van 1,5 miljard euro in de luchtvaarder. Dit meldde de Frans-Nederlandse luchtvaartmaatschappij donderdag nabeurs.

Air France-KLM en de investeringsmaatschappij voeren de  gesprekken voor een investering van 1,5 miljard euro in een operationele dochteronderneming van Air France, die de houder zal zijn van het handelsmerk en de meeste commerciële partnercontracten met betrekking tot de loyaliteitsprogramma’s van Air France en KLM.

De mogelijke overeenkomst zou vergelijkbaar zijn met de deal die het concern in juli 2022 met Apollo sloot, waarbij de investeringsmaatschappij 500 miljoen euro investeerde in een operationele dochteronderneming van Air France, die reservemotoren bezit die bestemd zijn voor de engineering- en onderhoudsactiviteiten van de luchtvaartmaatschappij.

Op grond van die overeenkomst schreef Apollo in op eeuwigdurende obligaties, ofwel perpetuals, die werden uitgegeven door de desbetreffende dochteronderneming van Air France. Dezelfde constructie zou ook nu worden gehanteerd. 

De financiering zou onder IFRS als eigen vermogen worden beschouwd, waardoor Air France-KLM zijn eigen vermogen kan herstellen en balans kan versterken.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Asml Holding

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.