Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Shell geeft eerste inzicht in kwartaalprestaties

Shell geeft eerste inzicht in kwartaalprestaties
7 jul 2023 om 08:32

Shell heeft vrijdagochtend enkele inzichten gedeeld over de prestaties in het tweede kwartaal.

Bij Integrated Gas behaalde Shell in het eerste kwartaal een productie van 950.000 tot 990.000 vaten per dag. Dit waren er in het eerste kwartaal nog 970.000.

De onderliggende operationele kosten worden geschat op 1,1 tot 1,3 miljard dollar. In het midden van de bandbreedte is dat gelijk aan de kosten in het eerste kwartaal.

Bij de divisie Upstream lag de productie op 1,65 tot 1,75 miljoen vaten per dag. Een kwartaal eerder was dit 1,88 miljard vaten. Die daling schrijft Shell toe aan onderhoud, onder meer in de Golf van Mexico, Noorwegen en Brazilië.

Bij Upstream worden de onderliggende operationele kosten geschat op 2,1 tot 2,5 miljard dollar. Daarmee liggen de kosten vermoedelijk wat lager dan de 2,4 miljard dollar een kwartaal eerder.

Verder merkte Shell op dat de verkoopvolumes bij Marketing hoger zullen uitvallen dan in het eerste kwartaal, terwijl de kosten vermoedelijk wel hoger lagen.

Bij de chemietak zullen de marges duidelijk lager liggen dan in de eerste drie maanden, en dat geldt ook voor de bezettingsgraad.

Bij de tak Renewables zal de aangepaste winst lager liggen dan in het eerste kwartaal. Sterker, Shell houdt zelfs rekening met een verlies hier.

Daarnaast meldde Shell dat het werkkapitaal omgeven is door onzekerheden. Verder waarschuwt Shell dat door een hogere disconteringsvoet de afschrijvingen hoger zullen uitvallen, tot wel 3 miljard dollar.

Op 27 juli publiceert Shell de kwartaalcijfers. De analistenconsensus wordt rond 20 juli gepubliceerd.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Royal Dutch Shell

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.