Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

PPG overtreft verwachtingen

PPG overtreft verwachtingen
20 apr 2023 om 22:30

PPG Industries heeft het afgelopen kwartaal beter gepresteerd dan het zelf verwachtte. Dit bleek donderdag nabeurs uit de kwartaalcijfers van de Amerikaanse concurrent van AkzoNobel.

PPG boekte in het eerste kwartaal een nettowinst van 264 miljoen dollar, ofwel 1,11 dollar per aandeel, in vergelijking met een winst van 18 miljoen dollar, ofwel 0,08 dollar per aandeel in dezelfde periode een jaar eerder.

Op aangepaste basis boekte het concern een winst per aandeel van 1,82 dollar per aandeel, wat fors boven de begin april afgegeven raming is. Begin april verhoogde het concern zijn aangepaste winstramingen nog van 1,10 tot 1,20 dollar per aandeel, naar 1,52 tot 1,58 dollar per aandeel.

CEO Tim Knavish zei destijds dat een sneller dan verwacht herstel van de marge, dankzij hogere volumes en extra prijsverhogingen, de reden was voor de opwaartse bijstelling van de winstramingen.

De omzet steeg met 2 procent van 4,31 miljard dollar in het eerste kwartaal van 2022 tot 4,38 miljard dollar het afgelopen kwartaal.

Outlook

Voor het lopende kwartaal voorziet PPG een winst per aandeel van 1,92 tot 2,02 dollar per aandeel en een aangepaste winst per aandeel van 2,05 tot 2,15 dollar per aandeel, exclusief afschrijvingskosten van 0,13 dollar per aandeel. 

Voor het hele boekjaar rekent het concern op een aangepaste winst per aandeel van 6,95 tot 7,25 dollar per aandeel.

Het aandeel PPG noteerde donderdag in de elektronische handel nabeurs 1,8 procent hoger.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Akzo Nobel

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.