Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: UBS verhoogt koersdoel Ahold Delhaize

Beursblik: UBS verhoogt koersdoel Ahold Delhaize
11 apr 2023 om 10:26

UBS heeft dinsdag het koersdoel voor Ahold Delhaize verhoogd van 33,00 naar 35,50 euro met een onveranderde koopaanbeveling. Dit bleek uit een rapport van de Zwitserse bank.

UBS verwacht dat Ahold een sterke jaarstart achter de rug heeft, “met leidende posities in de VS en in Europa, met stabiele tot stijgende marktaandelen, stabiele marges en een sterke vrije kasstroom”, aldus analist Sreedhar Mahamkali.

Het meest aantrekkelijke aan Ahold vindt de analist echter de aandeelhoudersbeloning. De supermarktketen kan ongeveer 2 miljard euro laten terugvloeien naar aandeelhouders door de inkoop van eigen aandelen en de uitkering van dividend.

UBS sluit niet uit dat Ahold in de eerste drie maanden van dit jaar de winstverwachtingen heeft overtroffen en dat 2023 een goed jaar wordt, ook op het vlak van de vrije kasstroom. De tegenwind van hogere energiekosten zal volgens de bank nog slechts een kwartaal waaien en dan gaan liggen. Daardoor zal de marge dit jaar onveranderd op 4,2 procent blijven, voorziet Mahamkali. Dat is 0,1 procentpunt meer dan de analist eerder voorzag. Voor 2024 rekent hij op 4,3 procent.

Het aandeel Ahold Delhaize noteert dinsdag op 32,08 euro.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Akzo Nobel

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.