Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Europese miljarden voor halfgeleiderindustrie nabij – media

Europese miljarden voor halfgeleiderindustrie nabij – media
5 apr 2023 om 14:38

Een miljardenprogramma voor de Europese halfgeleiderindustrie krijgt mogelijk vorm op 18 april, in de maandelijkse vergadering van het Europese parlement. Dat schrijft persbureau Reuters woensdag.

De Europese Commissie kondigde de wetgeving vorig jaar aan, in een poging om de EU minder afhankelijk te maken van Amerikaanse en Aziatische halfgeleiders. Aanleiding waren de verstoringen in de wereldwijde aanvoerketen, die de Europese industrie in problemen brachten, toen de wereldeconomie weer op gang moest komen na de coronacrisis.

Bij de vergadering van het Europees Parlement op 18 april zullen de Europese lidstaten en parlementariërs onderhandelen over de details. Er zou nog een gat van 400 miljoen euro moeten worden gevuld, volgens Reuters, maar de Europese Commissie zou de financiering grotendeels rond hebben.

Aanvankelijk zou alleen financiering voor de fabricage van de modernste chips onderdeel uitmaken van het programma, maar dat is uitgebreid tot onderzoek, ontwerp en de fabricage van oudere generaties halfgeleiders.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.