Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: jaarcijfers Galapagos stellen iets teleur

Beursblik: jaarcijfers Galapagos stellen iets teleur
24 feb 2023 om 09:34

(ABM FN) Galapagos heeft in 2022 iets minder gepresteerd dan verwacht. Dit stelde analist Rosie Turner van Jefferies vrijdag.

De omzet met Jyseleca was volgens Turner conform de consensus, terwijl de omzet op groepsniveau wat zwakker was ten opzichte van de analistenverwachtingen. De cashburn was daarentegen een meevaller, zo stelde Turner, die viel lager uit dan verwacht.

Galapagos verwacht voor 2023 een omzet met Jyseleca van 140 miljoen tot 160 miljoen euro, terwijl de consensus mikt op 163 miljoen euro. 

Verder voorziet Galapagos dat de piekomzet uit Jyseleca niet langer 500 miljoen euro zal zijn, maar 400 miljoen euro. Voor Jefferies kwam deze neerwaartse bijstelling niet als een verrassing.

De operationele cashburn schat Galapagos voor dit jaar in op 380 tot 420 miljoen euro. Dat is flink minder dan de 522 miljoen euro waarop Jefferies rekende.

Jefferies heeft een Houden advies op Galapagos met een koersdoel van 43,70 euro. Het aandeel daalde vrijdagochtend met 5,7 procent tot 34,52 euro. Jefferies had een kleiner koersverlies verwacht vandaag, gezien de bemoedigende data met de CAR-T-portefeuille die Galapagos boekte.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Galapagos

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.