Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: Fugro sleept groot contract binnen

Beursblik: Fugro sleept groot contract binnen
20 feb 2023 om 10:18

Fugro heeft een grote Amerikaanse offshore opdracht binnengesleept. Dit concludeerde analist Quirijn Mulder van ING maandag.

Fugro heeft een intentieverklaring getekend voor het optimaliseren en uitvoeren van een offshore windproject aan de oostkust van de Verenigde Staten, zo werd vanochtend bekend. Fugro sprak van een “significante” opdracht.

“We verwachten dat dit een aardig groot project is, gezien Fugro er een persbericht voor uitstuurde in plaats van een nieuwsbericht”, aldus Mulder. De analist schat de waarde van het contract in op meer dan 40 miljoen euro, goed voor circa 3 procent van het orderboek. “De opdracht zou winstgevend moeten zijn.”

Mulder noemde het opvallend dat Fugro een intentieverklaring heeft getekend, maar dat het bedrijf al in het komende kwartaal start met de werkzaamheden.

ING is niet verrast dat Fugro de opdracht binnen sleepte, onder meer wijzend op de kennis van het bedrijf. De bank noemde het nieuws positief, omdat de winstgevendheid in de VS wat achterloopt op de winst in Europa. “Een meer gebalanceerde winstgevendheid in de regio is de snelste manier om de margedoelstellingen van 8 tot 12 procent op middellange termijn te bereiken.”

ING heeft een koopadvies op Fugro met een koersdoel van 18,00 euro. Ook staat het aandeel op de favorietenlijst van de bank. Het aandeel Fugro steeg maandag met 1,9 procent tot 13,16 euro.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.