Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: Air France-KLM optimistisch gestemd

Beursblik: Air France-KLM optimistisch gestemd
17 feb 2023 om 10:04

Air France-KLM is optimistisch gestemd, dat de impact van de coronacrisis in 2024 volledig is weggeëbd. Dit stelde analist Quirijn Mulder van ING vrijdag na cijfers van de luchtvaarder.

Air France-KLM realiseerde in het afgelopen kwartaal een ietwat glansloze marge, maar de omzetgroei was een stuk beter dan verwacht en viel 4 procent boven de consensus uit. De EBITDA over heel 2022 was 1 procent hoger dan waar de consensus op mikte.

De outlook voor de eerste jaarhelft met een bezettingsgraad van 90 tot 95 procent en van meer dan 95 procent in de tweede jaarhelft ten opzichte van 2019 is volgens Mulder positief. Dit maakt volgens de analist de weg vrij om in 2024 weer op volledige capaciteit te zitten en impliceert dat de impact van de coronacrisis volledig is verdwenen.

Voor de middellange termijn mikt Air France-KLM op een marge van 7 tot 8 procent bij lagere kosten per eenheid. “Dit wordt een uitdaging, gezien de hogere lonen en andere kosten, die constant stijgen”, zo stelde de analist. Daarbovenop wil Air France-KLM tegen april ook vrij zijn van overheidssteun.

ING heeft een Houden advies op Air France-KLM met een koersdoel van 1,40 euro. Het aandeel schoot vrijdag 8,6 procent omhoog tot 1,82 euro.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Air France-KLM

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.