Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Correctie: Randstad overtreft verwachting in vierde kwartaal

Correctie: Randstad overtreft verwachting in vierde kwartaal
14 feb 2023 om 08:00

Randstad heeft in het vierde kwartaal van 2022 duidelijk beter gepresteerd dan voorzien en kondigde een aandeleninkoop aan. Dit bleek dinsdag uit de resultaten van het uitzendbedrijf.

Afgelopen kwartaal steeg de omzet op jaarbasis van 6,75 miljard naar net iets meer dan 7,0 miljard euro, een autonome stijging van 2,4 procent per werkdag. Analisten hadden vooraf gerekend op 7,0 miljard euro met een autonome stijging van 1,2 procent.

De onderliggende EBITA kwam in het vierde kwartaal uit op 364 miljoen euro met een marge van 5,2  procent. De analistenconsensus wees vooraf op 329 miljoen euro met een marge van 4,7 procent. Een jaar eerder boekte Randstad nog een onderliggende EBITA van 335 miljoen euro bij een marge van 5,0 procent.

De brutomarge kwam afgelopen kwartaal uit op 20,8 procent tegen 20,4 procent een jaar eerder.

Netto boekte Randstad afgelopen kwartaal een winst van 294 miljoen euro tegenover een winst van 240 miljoen euro een jaar eerder.

Het resultaat uit definitief geplaatste werkenden, zogeheten perm fees, steeg op jaarbasis met 1 procent. In het derde kwartaal lag de stijging op jaarbasis op 23 procent. En in het tweede kwartaal was dit zelfs 38 procent.

De vrije kasstroom lag afgelopen kwartaal op 294 miljoen euro tegen 211 miljoen euro een jaar eerder, ofwel een stijging met 39 procent.

Dividend en aandeleninkoop

Het bedrijf stelde dinsdag over 2022 een dividend per aandeel Randstad voor van 2,85 euro, een pay-out van 50 procent overeenkomstig het dividendbeleid van de uitzender.

Verder wil het bedrijf vanaf april van dit jaar voor circa 400 miljoen euro aan eigen aandelen inkopen. Dit programma heeft een duur van 17 maanden.

Outlook

Randstad gaf dinsdag geen concrete outlook, maar gaf wel aan dat de autonome omzet in januari bescheiden lager uitviel op jaarbasis. Daarmee lijkt een minder robuuste trend in het vierde kwartaal zich ook in begin 2023 voort te zetten.

Het aandeel Randstad sloot maandag op 59,70 euro.

Correctie: om juiste analistenverwachting voor autonome omzet weer te geven.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.