Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Olieprijs weer boven 80 dollar

Olieprijs weer boven 80 dollar
13 feb 2023 om 20:45

De olieprijs is maandag verder gestegen. Bij een settlement van 80,14 dollar werd een vat West Texas Intermediate 0,5 procent duurder.

Analist Tariq Zahir van Tyche Capital Advisors sprak van een dunne handel op maandag op alle markten, “in afwachting van de CPI-gegevens” die dinsdag worden gepubliceerd.

Het Amerikaanse inflatierapport kan de dollar in beweging zetten en daarmee ook de olieprijzen, zeker als blijkt dat de Federal Reserve de rente verder moet verhogen dan de markt momenteel verwacht.

Vorige week werd WTI-olie zo’n 9 procent duurder. Rusland kondigde een plan aan om de productie van ruwe olie met 500.000 vaten per dag te verlagen als vergelding voor westerse energie sancties, waaronder een prijsplafond voor Russische ruwe olie.

Zahir wees verder op het bericht dat de regering in de VS Amerikaanse burgers heeft opgeroepen Rusland onmiddellijk te verlaten.

“Nu een potentieel groot offensief in Oekraïne op handen lijkt, is het niet vreemd dat olie wat aan kracht begint te winnen”, aldus de analist.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.