AEX *
Toegang tot al onze analyses en kooptips? Word abonnee
AEX *
AMX *
BEL20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *

Beursnieuws

ABM maandag, 23 januari 2023 14:58

Licht hogere opening Wall Street in de maak

In dit artikel vind u onder andere informatie over: American Express, Boeing, Dow Inc., Lockheed Martin, Lowe’s Companies, Mastercard, Salesforce, Verizon Communications, VISA,

De Amerikaanse beurzen gaan maandag een licht hogere opening tegemoet, na de stijging van vrijdag.  

Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren ongeveer een half uur voor de opening tot 0,2 procent in het groen.

De wisselvallige uitslagen van de afgelopen dagen laten zien hoe fragiel het beleggerssentiment is, met vrees voor een economische recessie, de vraag hoe ver de Fed de rente zal verhogen bij de huidige inflatieniveaus en de gevolgen van beide voor de bedrijfswinsten.

BTIG merkt op dat de S&P500 intussen in een steeds nauwere bandbreedte beweegt. "De markt blijft zowel voor de stieren als voor de beren frusterend, omdat er geen uitbraak plaatsvindt", zei BTIG.

Economisch nieuws komt maandag van The Conference Board met de leidende indicatoren. Dinsdag volgen de inkoopmanagersindexen van S&P Global, die waarschijnlijk op meer krimp wijzen.

Donderdag zijn er economische groeicijfers in Amerika en de orders duurzame goederen. Vrijdag volgen de gezinsuitgaven en inkomsten, inclusief de PCE-inflatie. Die laatste is een belangrijke indicator voor de Federal Reserve.

Amerikaanse staatsleningen werden maandag goedkoper en de rente steeg daardoor van 3,483 procent vrijdag naar 3,509 procent voor de tienjarige Treasury. Voor de tweejarige kroop de rente van 4,181 naar 4,194 procent. Vorige week daalden de rendementen nog op signalen van zwakkere economische groei.

Olie werd duurder. Een maartfuture West Texas Intermediate steeg 0,9 procent tot 82,41 dollar. Brent-olie voor maart werd 1,1 procent duurder op 88,56 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,0866. Bij bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er 1,0858 op de borden. De euro stijgt naar het hoogste niveau in negen maanden, nadat beleidsmaker van de ECB Klaas Knot in het weekend zei te verwachten dat de rente bij de twee komende vergadering met 50 basispunten zal stijgen. Vandaag spreekt ook voorzitter Christine Lagarde.

Bedrijfsnieuws
 
Abbott Laboratories ligt onder vuur, nu het ministerie van justitie in de VS een onderzoek heeft ingesteld naar de gang van zaken bij de fabriek voor moedermelk in Michigan, waardoor de locatie de deuren moest sluiten. Het aandeel lijkt 2 procent lager te openen.

De activistische aandeelhouder Elliott heeft een miljardenbelang genomen in Salesforce, zo meldde The Wall Street Journal maandag op basis van bronnen. Hoe groot het belang van Elliott in Salesforce is, werd niet bekendgemaakt. Volgens de Amerikaanse zakenkrant gaat het om een bedrag van meerdere miljarden dollars. Het aandeel Salesforce stond voorbeurs 4,5 procent hoger.

Spotify Technology steeg meer dan 6 procent, nadat het Zweedse muziekstreamingbedrijf aankondigde 6 procent van zijn personeel te gaan ontslaan om kosten te besparen.  

Shopify opent meer dan 3 procent hoger na een positief rapport van Deutsche Bank. De bank gaf een koopadvies en verhoogde het koersdoel van 40 naar 50 dollar. 

Bedrijfsresultaten komen deze week van een groot aantal bedrijven. Dinsdag zijn dat Microsoft, Johnson & Johnson, General Electric, Verizon en Lockheed Martin. Woensdag volgen Tesla, AT&T, Boeing en IBM.

Donderdag zijn American Airlines, Comcast, Intel, Mastercard, Southwest Airlines en Visa aan de beurt. Vrijdag volgen nog onder andere American Express en Chevron.

Slotstanden
 
De Amerikaanse beurzen sloten vrijdag flink hoger.

De S&P 500 steeg 1,9 procent op 3.972,61 punten, de Dow Jones index won 1,0 procent op 33.375,49 punten en de Nasdaq sloot 2,7 procent hoger op 11.140,43 punten.


De koers van het aandeel American Express noteert live op € * met een verschil van %. De hoogste koers van de dag ligt op € * met het dieptepunt op € *.

De koers van het aandeel Boeing noteert live op € * met een verschil van %. De hoogste koers van de dag ligt op € * met het dieptepunt op € *.

De koers van het aandeel Verizon Communications noteert live op € * met een verschil van %. De hoogste koers van de dag ligt op € * met het dieptepunt op € *.

De koers van het aandeel VISA noteert live op € * met een verschil van %. De hoogste koers van de dag ligt op € * met het dieptepunt op € *.


Lees meer over de onderwerpen in dit bericht:

Before_the_bell


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

De Aandeelhouder TV

januari 23, 2023

Gaat de koers van Philips naar 16,50 euro?

januari 23, 2023

Chinees nieuwjaar een klapper? | 23 januari 2023 | Markets Update van BNP Paribas Markets

januari 21, 2023

Hogere olieprijs lijkt aanstaande

januari 20, 2023

Adempauze voor de bulls – 20jan23

Het laatste beursnieuws

updates

 • 12:05

  Pullback voor de AEX & spectaculair herstel bij aandeel Coinbase

 • 08:48

  Europese beurs opent hoger in drukke cijferweek

 • 14:16

  Aandeel Netflix: nieuw abonneerecord

 • 08:54

  Lagarde wijst op mandaat van de ECB

 • 08:41

  Probabiliteit soft landing wordt in vraag gesteld

 • 14:17

  Aandeel Just Eat Takeaway: eindelijk winst

 • 09:01

  ETF van de week: iShares STOXX Europe 600 Insurance UCITS ETF (EXH5)

 • 08:18

  S&P 500 zet dalende trendlijn onder druk

 • 08:18

  S&P 500 zet dalende trendlijn onder druk

Masterclasses

 • 24 januari

  De beleggingsvisie voor 2023 van Jeroen Blokland

 • 07 februari

  De beleggingstips voor 2023 van Nico Inberg

 • 07 maart

  De beleggingstips voor 2023 van Gert Bakelants

 • 14 maart

  De beleggingstips voor 2023 van Edwin Wierda

Columns

Nieuw
23 jan 10:14 Cees Smit

Pak poen in het Bedrijfscijferseizoen

23 jan 09:02 Bas Heijink

AEX: pas op voor daling

19 jan 09:24 Redactie

Terugkijken: Q&A met Albert Jellema