Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: Morgan Stanley haalt Shell van kooplijst

Beursblik: Morgan Stanley haalt Shell van kooplijst
23 jan 2023 om 09:28

Morgan Stanley heeft maandag het advies voor Shell verlaagd van Overwogen naar Gelijkgewogen, terwijl het koersdoel van 29,22 naar 27,67 pond ging. Dit bleek uit een sectorrapport van de Amerikaanse bank.

Na de cijfers over het derde kwartaal, verhoogde Shell net als sectorgenoot BP het dividend, terwijl in de afgelopen vier kwartalen 10 procent van de eigen aandelen werden teruggekocht. Morgan Stanley denkt dat Shell deze plannen wil vasthouden.

De Amerikaanse zakenbank verwacht dat Shell in de komende jaren een operationele kasstroom van 46 tot 49 miljard dollar per jaar kan realiseren bij een vrije kasstroom van 21 tot 24 miljard dollar. De bank houdt hierbij al rekening met een verhoging van de capex-investeringen in 2023 en de belastingen op overwinsten, de zogeheten windfall tax.

Hoewel Morgan Stanley ruimte ziet voor Shell om aandeelhouders nog beter te belonen, zijn de opties minder groot dan bij concurrent BP. Bovendien houdt de consensus al rekening met een forsere dividendgroei voor Shell en niet bij BP. Daarom vindt Morgan Stanley een koopadvies voor Shell niet meer op zijn plaats. BP blijft volgens Morgan Stanley wel koopwaardig.

Het aandeel daalde vanochtend in Amsterdam tot een procent.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Royal Dutch Shell

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.