Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: Barclays zet Corbion op kooplijst

Beursblik: Barclays zet Corbion op kooplijst
11 jan 2023 om 09:15

Barclays heeft woensdag het advies voor Corbion verhoogd van Gelijkgewogen naar Overwogen, terwijl het koersdoel van 27,00 naar 40,00 euro ging.

De beleggersdag van Corbion heeft Barclays ervan overtuigd dat Corbion inspeelt op enkele belangrijke duurzaamheidstrends en dat zal steun geven aan de groeivooruitzichten van de onderneming. De doelstellingen voor 2023-2025 van een jaarlijkse groei van de EBITDA met 15 tot 20 procent, leidde ertoe dat de Britse bank de taxaties voor de EBITDA met 3 tot 10 procent verhoogde. Voor 2025 zijn de analisten positiever dan de consensus, circa 10 procent.

“Hoewel Corbion niet immuun is voor het uitdagende macro-economische klimaat, lijkt Corbion relatief veel vertrouwen te hebben dat de nieuwe doelstellingen haalbaar zijn”, aldus de analisten, onder meer wijzend op een sterk prijsklimaat in 2022 en de blootstelling aan relatief defensieve eindmarkten.

Verder meent Barclays dat de risico’s voor de balans afnemen en zien zij een herstel voor PLA in 2023, nu de Chinese economie sneller dan verwacht wordt heropend.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Corbion

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.