Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Europese beurzen sluiten zonder grote uitslagen

Europese beurzen sluiten zonder grote uitslagen
27 dec 2022 om 19:32

De Europese beurzen zijn dinsdag, na een lang weekend, overwegend hoger gesloten.

De Stoxx Europe 600 index won 0,1 procent op 428,00 punten. De Duitse DAX steeg 0,4 procent op 13.995,10 punten. De Franse CAC 40 steeg 0,7 procent tot 6.550,66 punten. De Londense beurs hield de deuren vandaag nog gesloten. 

Beleggers waren optimistisch over de verdere heropening van de Chinese economie. Vanaf 8 januari hoeven reizigers naar China niet meer in quarantaine. De aantallen nieuwe besmettingen met het coronavirus zijn wel erg hoog.

Dat laatste was reden voor Nio, een fabrikant van elektrische auto’s in China, om een waarschuwing uit te sturen.

Nio verwacht in het vierde kwartaal 38.500 tot 39.500 auto’s af te leveren in plaats van de 43.000 tot 48.000 exemplaren waar het bedrijf eerder op rekende. Corona-uitbraken in de grote Chinese steden maken die oude outlook volgens de fabrikant niet langer haalbaar.

Macro-economisch was het rustig. De huizenprijzen in de VS berekend door Case Shiller lieten een daling zien op maandbasis.

De euro/dollar handelde op 1,0650 en olie werd bijna een procent duurder. De Europese gasprijs bleef dalen, tot bijna 78 euro per megawattuur.

Bedrijfsnieuws

Veel nieuws was er niet. In Parijs vielen de koerswinsten voor de luxemerken op. LVMH won 2,3 procent, Hèrmes 2,0 procent en Kering 1,4 procent.

Verder deed Prosus het goed in de Amsterdamse AEX met een koerswinst van bijna 2 procent. Vermoedelijk profiteert de internetinvesteerder, die vooral een groot belang in het Chinese Tencent heeft, net als de luxemerken van de steeds verdere heropening van de Chinese economie.

In Frankfurt was Siemens Energy de koploper met een winst van 2 procent.

Halfgeleiderfondsen STMicroelectronics en Infineon leverden tot 1 procent in. In Amsterdam behoorden ASML en ASMI tot de grootste dalers.

Tussenstanden Wall Street

De Amerikaanse beurzen stonden licht lager bij het sluiten van de Europese aandelenhandel. De S&P500 daalde 0,2 procent en de Nasdaq leverde 0,8 procent in. 


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Inpost

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.