Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Fugro betrokken bij Braziliaanse mijnramp – media

Fugro betrokken bij Braziliaanse mijnramp – media
19 dec 2022 om 07:28

De Nederlandse bodemonderzoeker Fugro was in 2019 betrokken bij een dambreuk in Brazilië, waarbij 270 mensen om het leven kwamen. Dat blijkt uit een vertrouwelijk politierapport dat in handen is van Pointer, een platform voor onderzoeksjournalistiek van KRO-NCRV op tv, radio en online.

Volgens het politierapport én een ander onafhankelijk onderzoeksrapport van het Spaanse International Centre for Numerical Methods in Engineering, zouden de werkzaamheden van Fugro de oorzaak van de doorbraak van de onstabiele dam zijn geweest. Fugro verrichtte boorwerkzaamheden in opdracht van het Braziliaanse mijnbouwbedrijf Vale.

Fugro liet in het eigen jaarrapport 2019 juist nog weten “dat onderzoeken hebben bevestigd dat de activiteiten van Fugro geen rol hebben gespeeld bij het incident”. 

In een reactie op vragen van Pointer liet Fugro weten inhoudelijk nu niet te kunnen reageren. “De hele zaak wordt door Braziliaanse autoriteiten momenteel opnieuw tegen het licht gehouden. Daarbij worden alle betrokken partijen, ook Fugro, opnieuw bevraagd. Wij werken volledig mee aan die onderzoeken. In afwachting hiervan kunnen we geen verder commentaar geven”, aldus de woordvoerder tegen Pointer.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Fugro

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.