Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Wall Street onder druk

Wall Street onder druk
9 dec 2022 om 19:33

De Amerikaanse beurzen noteren vrijdag lager met nog een paar uur handel te gaan. De S&P 500 daalt 0,1 procent op 3.959,70 punten, de Dow Jones index verliest 0,2 procent op 33.705,88 punten en de Nasdaq gaat 0,1 procent lager bij een stand van 11.075,50 punten.

Op de macroagenda in de VS stonden vanmiddag de producentenprijzen. Die stegen in november met 0,3 procent op maandbasis, waar economen hadden gerekend op 0,2 procent. Op jaarbasis was de stijging 7,4 procent, tegenover 8,1 procent in oktober. De kernprijzen daalden ook op jaarbasis in november. 

“Het gehele jaar heeft de inflatie het beurssentiment bepaald, en dat zal vermoedelijk nog wel even zo blijven”, voorzien analisten van Lynx.

Volgende week volgen nog de Amerikaanse consumentenprijzen, voordat de Federal Reserve zijn rentebesluit neemt en vermoedelijk de rente met 50 basispunten verhoogt.

Marktanalist Michael Hewson van CMC Markets denkt dat de inflatiecijfers van november die dinsdag verschijnen daar geen verandering in zullen brengen. 
“Als de inflatie verder is afgekoeld, dan kan een verhoging van 25 basispunten het basisscenario worden in januari”, aldus Hewson. 

Het consumentenvertrouwen zoals gemeten door de Universiteit van Michigan liet in een voorlopig cijfer voor december een verbetering zien. De inflatieverwachting liet voor de komende 12 maanden een afkoeling zien van 4,9 tot 4,6 procent.

De euro/dollar handelt vrijdagavond op 1,0551 en de Amerikaanse tienjaarsrente staat op 3,555 procent.

Olie wordt vrijdag een procent goedkoper.

Bedrijfsnieuws

Dow-zwaargewicht Chevron daalt vrijdag 2,5 procent. Ook Nike en Walmart staan onder druk.

Broadcom behaalde in het afgelopen kwartaal hogere resultaten en boekte over heel het boekjaar 2022 een recordomzet. Voor het lopende kwartaal rekent Broadcom op een omzet van circa 8,9 miljard dollar, een stijging op jaarbasis van 16 procent. Broadcom verhoogde donderdag het kwartaaldividend met 12 procent naar 4,60 dollar per aandeel. Het aandeel wint 3 procent.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.