AEX *
Toegang tot al onze analyses en kooptips? Word abonnee
AEX *
AMX *
BEL20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *

Beursnieuws

Redactie maandag, 5 december 2022 09:19

Innovatie bij je werknemers stimuleren? Zo doe je dat

Om je bedrijf goed draaiende te houden en om succes na succes te blijven behalen, is het belangrijk om veel aandacht te schenken aan innovatie. Je dient met je bedrijf met de tijd mee te gaan en innovatie speelt daar een belangrijke rol in. Om dit mogelijk te maken, is het van belang dat je innovatie bij je werknemers stimuleert, om op die manier tot nieuwe oplossingen en plannen te komen. Maar hoe doe je dat? Wij sommen een aantal handige tips voor je op.

Bied de juiste middelen voor innovatie

Om ervoor te zorgen dat je medewerkers innovatief kunnen werken, is het belangrijk om als werkgever te investeren in de juiste middelen voor innovatie. Ga op zoek naar handige tools en software die toekomstbestendig zijn en je bedrijf laten groeien. Een belangrijke basis is een bedrijfsnetwerk van hoge kwaliteit. Wil je daarin investeren, dan is SD-WAN de juiste keuze. Dit is een toekomstbestendig, betrouwbaar bedrijfsnetwerk dat jouw bedrijf voorziet van een zeer prettige online werkomgeving. Medewerkers hebben hiermee altijd toegang tot systemen en applicaties, of zij nu thuis, onderweg of op kantoor zijn.

Naast een betrouwbaar en innovatief bedrijfsnetwerk en handige tools is het ook een optie om een vaste dag per week beschikbaar te stellen voor brainstormen en ontspanning. Doe er alles aan om ruimte en middelen te bieden die bijdragen aan het innoveren en het groeien van je bedrijf.

Een inspirerende werkomgeving creëren 

Om innovatie bij je werknemers te stimuleren, is het een slimme tip om aan de slag te gaan met het creëren van een inspirerende werkomgeving. Inspiratie speelt een belangrijke rol in het bedenken van nieuwe ideeën, dus het is zeker goed om dit te realiseren. Een inspirerende werkomgeving creëren doe je door bijvoorbeeld te investeren in een loungeruimte, dartbord, pingpongtafel, groot scherm of muurquotes. Vergeet ook niet om de natuur in je kantoorpand te halen, want planten hebben een positief effect op de concentratie en inspiratie.  

Het is ook van belang dat je werknemers de ruimte hebben om in alle rust na te denken over nieuwe ontwikkelingen. Zorg naast ruimtes ter ontspanning dus ook voor ruimtes in je kantoor waar je werknemers zich even af kunnen zonderen om volledig in rust te werken.

Stimuleer deelname aan interessante events

Inspiratie voor relevante ideeën zijn ook te halen uit andere workshops, webinars, cursussen of trainingen. Stimuleer dit dan ook op de werkvloer, want dit draagt bij aan meer kennis en vaardigheden om innovatief te werken. Investeer wanneer het relevant genoeg is in bijvoorbeeld externe opleidingen, cursussen of trainingen. Door de kosten als werkgever op je te nemen is de kans groot dat werknemers hiervoor openstaan. En dat heeft niet alleen voordelen voor hun eigen persoonlijke groei en ontwikkeling, maar ook voor de resultaten van jouw onderneming.

Innovatie stimuleren bij je werknemers is met deze tips goed mogelijk. Hoe innovatiever de ideeën worden, hoe makkelijker het wordt om doelstellingen te behalen. Het is dus een belangrijk onderdeel om in te investeren. Wie weet komt dan straks wel het ene na het andere innovatieve idee naar voren!

De Aandeelhouder TV

januari 30, 2023

Gaan aandelen Unilever weer stijgen?

januari 30, 2023

Philips trapt drukke beursweek af | 30 januari 2023 | Markets Update van BNP Paribas Markets

januari 29, 2023

Aandeel ASML is goedkoop

januari 29, 2023

Zet de goede jaarstart van de beurs door?

Het laatste beursnieuws

updates

 • 12:08

  AEX stabiliseert binnen uptrend & TA-update Tesla

 • 08:21

  Deze week: rentebesluit Fed en ECB

 • 08:15

  S&P 500 breekt dalende trend, dankzij Big Tech

 • 15:12

  LYNX Beursflash | Aandeel Tesla: analyse 4e kwartaalcijfers

 • 10:07

  Aandeel Tesla: Musk’s Masterplan

 • 08:55

  Futures op Wall Street hoger na cijfers Tesla & Chevron

 • 13:00

  Aandeel ASML: aanhoudende vraag naar chips stuwt omzet

 • 10:35

  ETF van de week: Invesco Solar Energy UCITS ETF (S0LR)

 • 08:51

  ASML voorspelt aanzienlijke omzetstijging en Europa opent status quo

Masterclasses

 • 07 februari

  De beleggingstips voor 2023 van Nico Inberg

 • 07 maart

  De beleggingstips voor 2023 van Gert Bakelants

 • 14 maart

  De beleggingstips voor 2023 van Edwin Wierda

Columns

Nieuw
30 jan 14:37 Nico Inberg

Philips krijgt het voordeel van de twijfel

30 jan 13:49 Redactie

(Video) Beursupdate Nico: Philips, ASML, de Fed + Unilever

30 jan 10:28 Cees Smit

Column: Cijfers, Cijfers en nog eens…