AEX *
Toegang tot al onze analyses en kooptips? Word abonnee
AEX *
AMX *
BEL20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *

Beursnieuws

ABM dinsdag, 22 november 2022 20:39

Wall Street licht omhoog

In dit artikel vind u onder andere informatie over: Apple Inc., Baidu inc., Dow Inc.,

De Amerikaanse beurzen stonden dinsdag licht hoger in dunne handel in een verkorte handelsweek. 

De S&P500 index steeg 0,8 procent, na een daling van 0,4 procent een dag eerder. De Dow Jones-index steeg 0,8 procent en de Nasdaq 0,5 procent. 

Omdat komend weekend het Thanksgiving-weekend is, zijn veel handelaren deze week niet op hun post. Maandag was de handel ook al dun, met een van de zes laagste handelsvolumes van dit jaar.

Toch is er genoeg om rekening mee te houden voor de handelaar. Oplopende aantallen besmettingen met het coronavirus in China zorgen voor onrust onder geldbeheerders over de groei in de tweede economie van de wereld. De afgelopen tijd stegen koersen juist op de hoop op versoepelingen van de lockdowns in China.

"De negatievere toon vanuit China gisteren heeft de bestaande vrees voor een Amerikaanse recessie in de komende maanden alleen maar vergroot", zei Jim Reid van Deutsche Bank.

Intussen zijn de vooruitzichten voor de rente in de VS onzeker. Na een serie agressieve renteverhogingen om de torenhoge inflatie te temmen, verwachten beleggers nu een pauze om de economie tijd te geven om het effect van het krappere monetaire beleid te absorberen. 

Intussen blijft de olieprijs volatiel. De olieprijzen weten de verliezen van maandag deels weg te poetsen, nadat Saoedi-Arabië ontkende dat het van plan is om samen met de rest van oliekartel OPEC de productie op te voeren.

"Er is teveel drama en valse informatie die zorgt voor verwarring bij beleggers", aldus marktanalist Naeem Aslam van AvaTrade.

WTI-olie kost dinsdag ruim 81 dollar en is daarmee anderhalf procent duurder dan maandag, toen de olieprijs kortstondig zo'n 6 procent daalde. 

Verder zijn beleggers in afwachting van de notulen van de laatste beleidsvergadering van de Federal Reserve, die woensdagavond verschijnen. Dat is gelijk het richtpunt van een verder weinig spannende handelsweek op Wall Street. Donderdag vieren de Amerikanen Thanksgiving en zijn de beurzen in de VS dicht en vrijdag sluit de handel eerder.

"De toon zal mogelijk streng blijven. Maar de markten zullen er niet fel op reageren. Daarvoor zijn er sinds 3 november, de datum van de betreffende bijeenkomst, al te veel nieuwe cijfers naar buiten gekomen die toch voorzichtig wijzen op een lager inflatieniveau", aldus econoom Luc Aben van Van Lanschot Kempen.

Op macro-economisch vlak was het rustig. De euro/dollar stond op 1,0271.

Bedrijfsnieuws

Best Buy heeft in het derde kwartaal beter dan verwacht gepresteerd en de outlook voor heel dit jaar verhoogd, nadat deze al tweemaal was verlaagd. Het aandeel steeg ruim 10 procent.

Zoom Video Communications verloor 8 procent. De onlinevergaderdienst opende maandag nabeurs de boeken en verhoogde zijn verwachtingen voor het boekjaar, maar de verwachting voor het vierde kwartaal viel de markt tegen.

De Chinese zoekmachine Baidu schreef rode cijfers, maar het verlies liep wel flink terug dankzij kostenbesparingen, terwijl de omzet steeg. Baidu stond licht hoger op Wall Street.

De Britse Competition and Markets Authority gaat het duopolie van Google en Apple op de markt voor cloud gaming en mobiele browsers grondig onderzoeken. Dit bleek dinsdag uit een melding van de CMA. Beide Amerikaanse bedrijven stonden licht hoger.

Vanavond nabeurs opent HP Inc de boeken.


De koers van het aandeel Apple Inc. noteert live op € * met een verschil van %. De hoogste koers van de dag ligt op € * met het dieptepunt op € *.

De koers van het aandeel Baidu inc. noteert live op € * met een verschil van %. De hoogste koers van de dag ligt op € * met het dieptepunt op € *.


Lees meer over de onderwerpen in dit bericht:

After_the_bell


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

De Aandeelhouder TV

november 25, 2022

Index bullen op dreef – 25nov22

november 25, 2022

Zuid Koreaanse exporten als winstindicator en voorspeller van de beurs. Hoe dan?

november 25, 2022

Forfarmers, Philips, TomTom en Bayer | DeAandeelhouder Podcast Afl. 99

november 25, 2022

Twitter verrast in verder lege markt | 25 november 2022 | Markets Update van BNP Paribas Markets

Het laatste beursnieuws

updates

 • 08:19

  Beleggers wachten met spanning op nieuwe inflatiecijfers

 • 17:21

  TA van Edward Loef – Vangrails in de Nasdaq-100 index

 • 16:51

  LYNX Beursflash | Aandeel ING: profiteren van stijgende rentes

 • 11:40

  AEX toont kracht & technisch bodempatroon voor aandeel BESI

 • 08:05

  Beurzen omhoog in aanloop naar nieuwe inflatiecijfers

 • 17:24

  TA van Edward Loef – Opwaartse koersuitbraken?

 • 07:43

  Dalende inflatieverwachting geeft beurzen een boost

 • 17:47

  TA van Edward Loef – Bankaandelen hoger na ECB-besluit

 • 13:00

  Swing trading: een ‘spannende’ beleggingsstrategie

Masterclasses

 • 13 december

  LYNX introduceert LYNX+

 • 22 december

  Vooruitblik 2023: de visie van Justin Blekemolen

 • 03 januari

  De technische visie van Edward Loef op 2023

Columns

Nieuw
24 nov 17:07 Nico Inberg

Geen verplicht bod op PostNL

24 nov 09:52 Redactie

Terugkijken: Stel jouw vragen aan Nico!

24 nov 09:26 Bas Heijink

Gaat de olieprijs richting de $60?