Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Prosus boekt fors lagere kernwinst

Prosus boekt fors lagere kernwinst
21 nov 2022 om 19:16

Prosus zag in de eerste helft van het gebroken boekjaar de kernwinst ruim halveren. Dit maakte de Zuid-Afrikaanse investeerder met een notering aan het Damrak maandag in een trading update bekend.

“In de eerste zes maanden van het jaar hielden onze e-commercebedrijven een sterk groeimomentum in de omzet vast. De kernwinst per aandeel, een belangrijke maatstaf voor de bedrijfsprestaties, daalde als gevolg van investeringen in aansluitende kansen in e-commerce, lagere bedragen uit investeringen en Tencent”, zei het bedrijf.

Het concern benadrukte tevens dat gedurende de afgelopen verslagperiode de groeiverwachtingen en waarderingen sterk onder druk kwamen te staan doordat consumenten zich aanpasten aan de effecten van de hogere inflatie en rentetarieven op hun dagelijks leven en koopkracht.

De kernwinst zal in de eerste helft van het gebroken boekjaar naar verwachting 50,8 tot 57,8 procent, ofwel 0,71 tot 0,81 dollar, lager uitkomen dan in dezelfde periode een jaar eerder. Vorig jaar boekte het concern een kernwinst van 1,40 dollar per aandeel. Daarmee zal de kernwinst naar verwachting in de eerste jaarhelft uitkomen tussen 0,59 en 0,69 dollar per aandeel.

Tot slot meldde Prosus het in mei 2022 aangekondigde voornemen om Avito, de Russische advertentieactiviteiten, te beëindigen, inmiddels te hebben afgerond. In oktober 2022 ontving het bedrijf de opbrengsten uit de verkoop.

Op 23 november komt Prosus met zijn definitieve halfjaarcijfers.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Citigroup

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.