Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Futures voorspellen groene opening Wall Street

Futures voorspellen groene opening Wall Street
15 nov 2022 om 12:25

De Amerikaanse beurzen gaan dinsdag een hogere opening tegemoet. Rond lunchtijd noteren de futures op de S&P 500 tot 0,7 procent in het groen.

Daarmee lijkt Wall Street op weg naar herstel, na een lager slot op maandag. Toen waarschuwde de Federal Reserve dat er meer renteverhogingen in het verschiet liggen, ondanks dat de inflatie in de Verenigde Staten eindelijk lijkt af te koelen.

Het sentiment krijgt dinsdag een oppepper van positief nieuws uit China, na berichten dat Beijing toch de coronamaatregelen wat gaat versoepelen. Ook zijn de spanningen tussen de VS en China afgenomen na een ontmoeting tussen de presidenten Joe Biden en Xi Jinping op Bali.

Analisten rekenen erop dat de aandelenmarkten een sterk slot van het jaar zullen kennen.

“Het beeld op korte termijn ziet er nog steeds positief uit voor de Amerikaanse benchmarkindices en hoewel het momentum op intradag ‘oversold’ lijkt, betekent dit niet dat er meteen een verkoopgolf moet plaatsvinden”, zeiden analisten van Fundstrat.

Analisten van Swissquote Bank waarschuwen wel dat economisch herstel in China en een toenemende vraag naar energie vanuit het land nadelig is voor de mondiale inflatie.

Op macro-economisch vlak is er vanmiddag aandacht voor de Amerikaanse producentenprijzen in oktober en de Empire State index over de maand november.

De euro/dollar noteert dinsdagmiddag op 1,0433. WTI-olie is een procent goedkoper. Het Internationaal Energieagentschap rekent op een sterkere vraag naar olie in 2022, maar werd iets voorzichtiger over volgend jaar. Dit bleek dinsdag uit het maandrapport van de instelling uit Parijs.

De Amerikaanse tienjaarsrente is gedaald tot rond 3,81 procent.

Bedrijfsnieuws

Doe-het-zelfketen Home Depot heeft in het afgelopen kwartaal boven verwachting gepresteerd en bevestigde de outlook. Het aandeel stijgt voorbeurs 1,5 procent.

Walmart opent vanmiddag ook de boeken.

Warren Buffett heeft met Berkshire Hathaway een belang ter waarde van 5 miljard dollar genomen in chipreus TSMC.

Slotstanden

De S&P 500 index is maandag 0,9 procent lager geëindigd op 3.957,25 punten, de Dow Jones index verloor 0,6 procent op 33.536,70 punten en de Nasdaq sloot 1,1 procent lager op 11.196,22 punten.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.