Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Video: veilige aandelen en bedrijfsobligaties bieden meeste potentie

Video: veilige aandelen en bedrijfsobligaties bieden meeste potentie
14 nov 2022 om 15:59

Aandelen, vooral veilige, en bedrijfsobligaties bieden op de lange termijn het meest potentieel. Dit zei chief investment officer Olaf van den Heuvel van Aegon Asset Management voor de camera van ABM Financial News.

“En dan worden de beste rendementen niet zo zeer in de meest risicovolle categorieën behaald, maar juist in de veilige aandelen en bedrijfsobligaties, waarbij je relatief veel rendement krijgt voor het risico dat je loopt.”

De CIO voegt eraan toe dat staatsobligaties aantrekkelijker zijn dan ze lange tijd zijn geweest, aangezien de rente volgens zijn prognoses niet veel verder meer zal stijgen, “maar niet super aantrekkelijk”, aldus Van den Heuvel.

Voor het komend jaar voorziet Van den Heuvel weliswaar een lichte recessie in Europa en de VS, maar hij verwacht niet dat de rente nog heel veel verder zal stijgen. “Nog wel iets, maar daarna zal de rente weer wat gaan dalen en zul je daarmee een relatief positief rendement krijgen op de basisbelegging: staatsobligaties”, zei Van den Heuvel.

Voor aandelen voorziet de CIO voor de komende vier tot vijf jaar rendementen van 5 tot 7 procent en bij risicovolle obligaties, high yields of kredietwaardige bedrijfsobligaties voorziet hij ook al gauw rendementen van 3 tot 7 procent.

Klik hier voor: veilige aandelen en bedrijfsobligaties bieden meeste potentie


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Aegon

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.