Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Merck licht optie op kankervaccin Moderna

Merck licht optie op kankervaccin Moderna
12 okt 2022 om 15:41

Merck heeft de optie gelicht om samen met Moderna een gepersonaliseerd kankervaccin te ontwikkelen. Dit maakten de twee farmaceuten woensdagmiddag bekend.

Het vaccin wordt al getest in combinatie met een therapiemiddel van Merck, Keytruda, als aanvullende behandeling voor patiënten met risicovol melanoom. 

De behandeling werkt door middel van een mRNA-vaccin, dat het menselijke immuunsysteem zo manipuleert dat het specifieke kankercellen aanvalt.

De bedrijven werken al sinds 2016 aan deze toepassing. “We verwachten dit kwartaal data over toepassing als gepersonaliseerd kankervaccin en blijven enthousiast over de toekomst en de impact die mRNA kan hebben als nieuw model voor de behandeling van kanker”, zei voorzitter Stephen Hoge van Moderna.

Merck betaalt Moderna 250 miljoen dollar en de bedrijven zullen samenwerken bij de ontwikkeling  en commercialisering van het middel, en de kosten en opbrengsten uit dit nieuwe type medicijn delen.

De samenwerking combineert de expertise van Merck op het gebied van immuno-oncologie met de baanbrekende mRNA-technologie van Moderna, zei Eliav Barr van Merck.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Merck & Co

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.