Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Wall Street koerst af op hoger slot

Wall Street koerst af op hoger slot
21 sep 2022 om 19:33

De Amerikaanse beurzen noteerden woensdag in aanloop naar het rentebesluit van de Federal Reserve hoger met nog een paar uur handel te gaan.

De toonaangevende S&P 500 index steeg 0,5 procent tot 3.876,50 punten, de Dow Jones index won 0,4 procent op 30.817,89 punten en de Nasdaq noteerde 0,5 procent hoger op 11.479,23 punten.

Alles staat woensdag in het teken van het rentebesluit van de Federal Reserve. De Amerikaanse centrale bank zal de rente naar verwachting voor de derde opeenvolgende keer met 75 basispunten verhogen, hoewel de markt de kans op een verhoging van 100 basispunten nog steeds raamt op ongeveer 15 procent.

Analisten van Metzler zeiden dat de discussie over een mogelijke stijging van 100 basispunten de markt geen goed doet, omdat een dergelijke stap de zorgen over een Amerikaanse recessie verder zou aanwakkeren.

Daarnaast namen de zorgen over een mogelijke verdere escalatie van het Oekraïne-conflict toe, nadat Vladimir Poetin de bereidheid suggereerde om kernwapens te gebruiken in Oekraïne, terwijl hij gedeeltelijk reservetroepen mobiliseerde.

Op macro-economisch vlak werd bekend dat het aantal hypotheekaanvragen in de VS vorige week is gestegen met 3,8 procent. De marktindex steeg van 255,0 naar 264,7.

De bestaande woningverkopen in de VS zijn in augustus op maandbasis gedaald met 0,4 procent tot 4,8 miljoen woningen. Op jaarbasis was sprake van een daling van krap 20 procent.

De euro/dollar noteerde op 0,9869. Bij aanvang van de handelsdag in New York bewoog het muntpaar nog op 0,9900 en rond het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 0,9970 op de borden. 

Olie noteerde woensdag tot 0,3 procent lager, nadat uit de meest recente data van het Amerikaanse energieagentschap EIA bleek dat de voorraden ruwe olie in de VS vorige week zijn gestegen.

Op macro-economisch vlak staan donderdag in de VS een tweetal publicaties geagendeerd. Voorbeurs verschijnen de wekelijkse steunaanvragen, gevolgd door de leidende indicatoren later op de dag.

Bedrijfsnieuws

Boeing gaat 150 financiële banen in de VS schrappen om zijn organisatiestructuur verder te vereenvoudigen, na eerdere reducties bij de IT-afdelingen. De vliegtuigbouwer zegt meer te willen focussen op ontwerp, fabricage en productontwikkeling. Het aandeel steeg 0,8 procent.

Binance en FTX zijn de twee hoogste bieders op de failliete crypto-kredietverstrekker Voyager Digital, meldde The Wall Street Journal. Binance zou met 50 miljoen dollar iets meer bieden dan FTX.

Tencent Music Entertainment heeft maandag een geruisloos debuut gemaakt in Hongkong. Het is het nieuwste voorbeeld van een Chinees bedrijf met een Amerikaanse beursnotering die nu dichterbij huis verhandeld wordt.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Dow Inc.

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.