Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Video: Fed kan rente agressief blijven verhogen

Video: Fed kan rente agressief blijven verhogen
19 sep 2022 om 13:46

Er is geen reden voor de Amerikaanse Federal Reserve om de rente in een lager tempo te verhogen, maar door een agressief opererende Fed blijft het risico van een Amerikaanse groeivertraging wel bestaan. Dit zegt beleggingsstrateeg Vincent Juvyns van JPMorgan Asset Management voor de camera tegen ABM Financial News.

De feitelijke inflatie in de Verenigde Staten nam in augustus opnieuw wat af, vooral dankzij de dalende energieprijzen, hoewel de inflatie van de voedselprijzen met 0,8 procent maand-op-maand hoog bleef.

“De markten concentreerden zich echter op de stijging van de hardnekkige kerninflatie, die steeg tot 6,3 procent op jaarbasis, de eerste stijging sinds maart van dit jaar”, aldus Juvyns.

De cijfers over augustus werden negatief ontvangen, omdat de tekenen van een afnemende prijsdruk in juli van korte duur bleken te zijn. “Nu de kerninflatie voor de Federal Reserve weinig aanleiding vormt om van haar verkrappingspad af te wijken, blijft het risico bestaan dat de Amerikaanse economie verder zal vertragen.”

Klik hier voor: Fed kan rente agressief blijven verhogen

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.