Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: WDP op volle kracht vooruit

Beursblik: WDP op volle kracht vooruit
29 jul 2022 om 09:43

WDP blijft sterk presteren. Dit oordeelden analisten van Kepler Cheuvreux vrijdag.

In het afgelopen halfjaar kwamen de huurinkomsten uit op 141,9 miljoen euro, hetgeen 2,2 procent boven de verwachting van Kepler lag, aangejaagd door de ontwikkelingspijplijn. WDP weet de hogere inflatie door te berekenen aan huurders, zo zagen de analisten.

De EPRA-winst steeg met 18,2 procent tot 114,6 miljoen euro, hetgeen eveneens beter was dan verwacht, geholpen door enkele eenmalige posten.

“Alle ogen waren echter gericht op de herwaardering van de portefeuille”, aldus Kepler. De waardering verbeterde verder in de eerste zes maanden van dit jaar, ondanks een forse stijging van de rentes.

Wel merkte Kepler dat de schuldgraad steeg van 36,7 eind 2021 naar 38,2 procent eind juni na de recente dividenduitkering. WDP verwacht dat de schuldratio onder de 40 procent zal blijven tegen het einde van het jaar, waarbij de financieringskosten onder de 2 procent blijven.  

WDP verhoogde ook de verwachtingen voor de EPRA-winst per aandeel voor dit jaar met 2 procent tot 1,25 euro, hetgeen in lijn is met de verwachtingen van Kepler.

Kepler handhaafde het Houden advies op WDP met een koersdoel van 41,00 euro. Het aandeel WDP steeg vrijdagochtend met 2,9 procent tot 32,44 euro.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.