AEX *
Toegang tot al onze analyses en kooptips? Word abonnee
AEX *
AMX *
BEL20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *

Beursnieuws

ABM donderdag, 5 mei 2022 19:38

Wall Street koerst af op lager slot

In dit artikel vind u onder andere informatie over: Netflix Inc., Nvidia Corp, Oracle, Tesla Inc., Twitter, Twitter Inc.,

De Amerikaanse beurzen noteerden donderdag lager met nog een paar uur handel te gaan.

De toonaangevende S&P 500 index daalde 3,4 procent tot 4.154,84 punten, de Dow Jones index verloor 2,9 procent op 33.065,70 punten en de Nasdaq noteerde 4,6 procent lager op 12.369,18 punten.
    
De Amerikaanse aandelenmarkten stonden donderdag onder druk, waarbij technologieaandelen het voortouw namen, terwijl beleggers de implicaties van de meest agressieve verkrapping van het monetaire beleid door de Fed in meer dan twee decennia probeerden in te schatten.

De opmerkingen van Fed-voorzitter Jerome Powell dat het beleidscomité niet actief heeft overwogen om de rente met driekwart procentpunt, ofwel 75 basispunten, te verhogen, bood verlichting voor beleggers, die steeds banger waren geworden dat de Fed de rente ook te ver zou kunnen verhogen, waardoor de economie uiteindelijk in een recessie zou kunnen belanden.

Maar donderdag nam het optimisme van beleggers af. Zelfs nu een grotere renteverhoging in de komende van tafel is, worden beleggers nog steeds geconfronteerd met de meest agressieve verkrapping van het Amerikaanse monetaire beleid sinds 2000. Veel beleggers vragen zich nu af hoe hoog de Fed de rente de komende twee jaar zou kunnen verhogen en hoe dat zou kunnen doorwerken in de economie en bedrijfswinsten.

Op macro-economisch vlak werd bekend dat het aantal eerste steunaanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de VS vorige week zijn gestegen met 19.000 tot 200.000 aanvragen, terwijl de markt rekende op 182.000 eerste steunaanvragen.

De euro/dollar noteerde op 1,0514. Bij aanvang van de handelsdag in New York bewoog het muntpaar nog op 1,0558 en rond het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,0621 op de borden. 

Olie noteerde donderdag tot 0,2 procent hoger.    

Op macro-economisch vlak staan vrijdag in de VS een tweetal publicaties geagendeerd. Voorbeurs verschijnt het Amerikaans banenrapport, gevolgd door het consumentenkrediet later op de dag.

Bedrijfsnieuws

Groeiaandelen stonden donderdag onder druk. Chipmakers als Advanced Micro Devices en Nvidia daalden respectievelijk 4,1 procent en 6,6 procent. Tesla verloor 7,8 procent, terwijl Netflix 7,1 procent daalde. 

Elon Musk heeft toezeggingen gekregen van investeerders voor meer dan 7 miljard dollar aan financiering voor zijn overnamebod op Twitter. De CEO van Tesla kreeg toezeggingen van onder meer Sequoia Capital, mede-oprichter Larry Ellison van Oracle Corp, die 1 miljard dollar bijdraagt, en VyCapital. Het aandeel Twitter steeg 3,3 procent.

eBay is het afgelopen kwartaal in de rode cijfers gedoken, onder andere als gevolg van een daling van de reële waarde van zijn beleggingen in aandelen. Dit bleek woensdag nabeurs uit de kwartaalcijfers van het Amerikaanse onlineveilinghuis. Het aandeel verloor 10,8 procent.

Booking Holdings heeft in het afgelopen kwartaal beter gepresteerd dan verwacht en zei dat de mondiale reistrends in het huidige kwartaal sterker worden. Het aandeel steeg 3,8 procent.

ConocoPhillips heeft in het eerste kwartaal flink meer winst gemaakt en daar zullen aandeelhouders ook van profiteren. Dit bleek donderdag uit de cijfers van de Amerikaanse oliereus. Het aandeel noteerde 0,6 procent lager.

Royal Caribbean schreef afgelopen kwartaal rode cijfers, maar de operationele kasstroom was in april weer positief en de cruisemaatschappij verwacht in de tweede jaarhelft weer winstgevend te zijn. Het aandeel verloor 3,2 procent.

Online marktplaats Etsy kwam met een voorzichtige outlook voor het lopende kwartaal. Het aandeel daalde 16,7 procent.

Shopify daalde 13,8 procent. Afgelopen kwartaal was verlieslatend. Verder wil Shopify voor 2,1 miljard dollar Deliverr overnemen. 


De koers van het aandeel Netflix Inc. noteert live op € * met een verschil van %. De hoogste koers van de dag ligt op € * met het dieptepunt op € *.

De koers van het aandeel Nvidia Corp noteert live op € * met een verschil van %. De hoogste koers van de dag ligt op € * met het dieptepunt op € *.

De koers van het aandeel Oracle noteert live op € * met een verschil van %. De hoogste koers van de dag ligt op € * met het dieptepunt op € *.

De koers van het aandeel Tesla Inc. noteert live op € * met een verschil van %. De hoogste koers van de dag ligt op € * met het dieptepunt op € *.

De koers van het aandeel Twitter noteert live op € * met een verschil van %. De hoogste koers van de dag ligt op € * met het dieptepunt op € *.

De koers van het aandeel Twitter Inc. noteert live op € * met een verschil van %. De hoogste koers van de dag ligt op € * met het dieptepunt op € *.


Lees meer over de onderwerpen in dit bericht:

After_the_bell


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

De Aandeelhouder TV

januari 27, 2023

Indices op stoom – 27jan23

januari 27, 2023

2023 kan een redelijk beursjaar worden

januari 27, 2023

ASML, Tesla, Avantium, Microsoft, ChatGPT, Accsys & Chevron | DeAandeelhouder Podcast Afl. 108

januari 27, 2023

Waarschuwing voor beleggers

Het laatste beursnieuws

updates

 • 08:15

  S&P 500 breekt dalende trend, dankzij Big Tech

 • 15:12

  LYNX Beursflash | Aandeel Tesla: analyse 4e kwartaalcijfers

 • 10:07

  Aandeel Tesla: Musk’s Masterplan

 • 08:55

  Futures op Wall Street hoger na cijfers Tesla & Chevron

 • 13:00

  Aandeel ASML: aanhoudende vraag naar chips stuwt omzet

 • 10:35

  ETF van de week: Invesco Solar Energy UCITS ETF (S0LR)

 • 08:51

  ASML voorspelt aanzienlijke omzetstijging en Europa opent status quo

 • 08:37

  Kwartaalcijfers zijn deze week het focuspunt

 • 12:05

  Pullback voor de AEX & spectaculair herstel bij aandeel Coinbase

Masterclasses

 • 07 februari

  De beleggingstips voor 2023 van Nico Inberg

 • 07 maart

  De beleggingstips voor 2023 van Gert Bakelants

 • 14 maart

  De beleggingstips voor 2023 van Edwin Wierda

Columns

Nieuw
27 jan 15:18 Redactie

Hindenburg slaat toe: Adani aandelen hard onderuit

26 jan 14:04 Jordy Beuving

Groeivertraging Microsoft

26 jan 10:45 Doijer en Kalff

Optimaal gebruik maken van de hedge functie van goud en zilver