Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Video: AEX nadert weerstand op 738 punten

Video: AEX nadert weerstand op 738 punten
1 apr 2022 om 17:04

De AEX Index ligt op schema in de stijgende trend, hoewel de komende week naar verwachting moeizamer zal gaan worden met de taaie weerstandszone op 738 tot 757 punten in het achterhoofd. Dit zei technisch analist Roelof-Jan van den Akker van ING Financial Markets voor de camera van ABM Financial News.

“Zoals verwacht werden deze week hogere koersen bereikt met het hoogste niveau deze week op dinsdag op 739,27 punten. Dit kwam prima overeen met het testen van de horizontale weerstand op 738 punten, vanwaar een consolidatie begon”, zei de technisch analist.

Het neerwaarts potentieel is volgens Van den Akker zeer beperkt. “De koers weet vooralsnog steun te vinden rond het dalende 50-daags gemiddelde op circa 727 punten. Een succesvolle test van dit gemiddelde zal gevolgd gaan worden door een doorbraak boven de 738 punten. Verdere steun is er onder het 50-daags gemiddelde tussen de circa 713 en 700 punten voor het maken van een hogere bodem”, zei hij.

“Boven de 738 punten rondt de koers een groot bodempatroon af met als uiteindelijk koersdoel circa 823 punten, nog steeds een lager niveau dan de top in november op circa 829 punten. Toch betekent een doorbraak boven de 738 punten niet gelijk een enorme stijging voor de AEX Index. In de daggrafiek zien we dat de koers veel weerstand zal tegen komen tussen de 738 en 757 punten, met de tussenliggende EMA-200 lijn op circa 745 punten”, aldus Van den Akker.

Klik hier voor: AEX nadert weerstand op 738 punten


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers ING Groep

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.