Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Europese beurzen overwegend hoger rond middaguur

Europese beurzen overwegend hoger rond middaguur
17 mrt 2022 om 12:23

De Europese beurzen noteerden donderdag overwegend hoger, zij het licht, na de rally op woensdag en een weinig verrassende Federal Reserve woensdagavond. 

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index noteerde donderdag rond het middaguur een stijging van 0,3 procent op 449,50 punten. De Duitse DAX liet een daling zien van 0,4 procent naar 14.383,70 punten. De Franse CAC 40 noteerde een plus van 0,2 procent met een stand van 6.604,03 punten. De Britse FTSE won donderdag 0,2 procent naar 7.304,36 punten.

Het rentebesluit van de Federal Reserve woensdagavond leidde niet tot nieuwe inzichten, terwijl de verwachting is dat de Bank of England vandaag ook de rente met 25 basispunten verhoogd, een besluit dat de markt al heeft ingeprijsd.

Vanuit Oekraïne komen er dezer dagen enkele berichten over vorderingen in de onderhandelingen met Rusland. De Oekraïense president, Volodymyr Zelensky, liet verstaan aan een belangrijke eis van Vladimir Poetin, de Russische president, te willen voldoen, namelijk neutraliteit en het uitsluiten van lidmaatschap van de NAVO. Anderzijds blijven de gevechten en bombardementen volop doorgaan.

De consumentenprijzen in de eurozone zijn in februari iets harder dan eerder vermeld gestegen, met 5,9 procent.

In de Verenigde Staten worden er cijfers over de huizenmarkt, de activiteitenindex van de Fed van Philadelphia, de industriële productie en de wekelijkse steunaanvragen gepubliceerd. Voor de steunaanvragen wordt uitgegaan van 220.000 nieuwe aanvragen.

Olie werd donderdag duurder. Een april-future West Texas Intermediate noteerde 4,6 procent in het groen op 99,39 dollar, terwijl voor een mei-future Brent 102,80 dollar werd betaald, een winst van 4,9 procent.

De euro/dollar noteerde op 1,1047. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,1037 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,1028 op de borden.
 
Bedrijfsnieuws

Deliveroo heeft in 2021 de resultaten zien aantrekken, maar verwacht voor het lopende jaar een fors lagere groei. De koers van het aandeel Deliveroo noteerde 10,3 procent in de plus. De koersen van aandelen van sectorgenoten Delivery Hero en Just Eat Takeaway vonden ook het groen.

In Parijs leken beleggers donderdag her en der winst te nemen na de flinke plussen eerder deze week. Van deze dalers noteerden er dertien een koersverlies van meer dan 1 procent en zes van meer dan 2 procent. Koerswinsten bleven aan de bescheiden kant.

In Frankfurt vielen de plussen beduidend hoger uit met het aandeel Delivery Hero een koersstijging van 5,3 procent en voor die van Vonovia van 2,5 procent. Minnen hadden echter ook in Frankfurt de overhand, maar de verschillen met de slotnoteringen van woensdag werden redelijk in de hand gehouden en kwamen alleen voor het aandeel Deutsche Bank boven de 2 procent uit.  

Futures Wall Street

De Amerikaanse beurzen gaan donderdag naar verwachting een lagere opening tegemoet. Futures op de S&P 500 index noteerden 0,5 procent in het rood.

De toonaangevende S&P 500 index steeg woensdag 2,2 procent tot 4.357,92 punten, de Dow Jones index won 1,6 procent op 34.063,10 punten en de Nasdaq sloot 3,8 procent hoger op 13.439,55 punten.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.