Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Deliveroo verwacht fors lagere groei

Deliveroo verwacht fors lagere groei
17 mrt 2022 om 08:29

Deliveroo heeft in 2021 de resultaten zien aantrekken, maar verwacht voor het lopende jaar een fors lagere groei. Dit bleek donderdag uit cijfers van de Britse maaltijdbezorger.

De omzet trok in het afgelopen jaar met 57 procent aan tot 1,8 miljard pond, vooral dankzij een stijging van de bruto transactiewaarde met 70 procent tot 6,6 miljard pond.

De aangepaste EBITDA was 131 miljoen pond negatief tegenover een verlies van 11 miljoen pond in 2020. Een 43 procent hogere brutowinst van 497 miljoen pond kon de hogere investeringen in marketing en technologie niet opvangen.

Eind 2021 had Deliveroo 1,3 miljard pond in kas tegen 379 miljoen eind 2020.

Deliveroo wist in het afgelopen jaar het marktaandeel in de Britse thuismarkt te vergroten en weet inmiddels 77 procent van de Britten te bereiken tegen 53 procent eind 2020. Daarmee zegt Deliveroo een sterke basis te hebben voor verdere groei in de toekomst.

Outlook

Voor heel 2022 mikt Deliveroo op een fors lagere groei van de bruto transactiewaarde van 15 tot 25 procent. Daarbij zal het groeitempo in de tweede helft van het jaar hoger liggen dan in de eerste helft. De maaltijdbezorger wijst bovendien op een moeilijke vergelijkingsbasis in de eerste jaarhelft, maar vooral in het eerste kwartaal, dat vorig jaar gekenmerkt werd door coronamaatregelen waarvan thuisbezorgers profiteerden.

De aangepaste EBITDA zal vermoedelijk negatief blijven. Deliveroo wijst op de nodige onzekerheden, vooral in de Europese markten, vanwege de inflatiedruk, een veranderd consumentengedrag na de coronacrisis en bredere geopolitieke ontwikkelingen.

Op middellange termijn verwacht Deliveroo onverminderd een groei van de brutotransactiewaarde van 20 tot 25 procent per jaar. De aangepaste EBITDA zal ergens in de tweede helft van 2023 of eerste helft van 2024 breakeven zijn, verwacht Deliveroo.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Acomo – Amsterdam Commodities

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.