Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

AbbVie overtreft verwachtingen

AbbVie overtreft verwachtingen
26 apr 2024 om 14:14

 AbbVie heeft het afgelopen kwartaal beter gepresteerd dan verwacht. Dit bleek vrijdag uit de kwartaalcijfers van de farmaceut.

“We hebben het afgelopen kwartaal uitstekende operationele prestaties laten zien en opnieuw een kwartaal met sterke resultaten geboekt”, zei CEO Richard Gonzalez in een toelichting op de cijfers.

AbbVie boekte in de eerste drie maanden van 2024 een nettowinst van 1,4 miljard dollar, ofwel 0,77 dollar per aandeel, in vergelijking met 239 miljoen dollar winst in dezelfde periode een jaar eerder.

De aangepaste winst daalde daarentegen van 2,46 dollar naar 2,32 dollar per aandeel.

Het resultaat werd gedrukt door een negatieve impact van 0,08 dollar per aandeel gerelateerd aan kosten voor onderzoek en ontwikkeling en mijlpaalbetalingen.

De omzet steeg van 12,2 miljard dollar naar 12,3 miljard dollar. Vooral de omzet met ontstekingsremmer Humira daalde met 36 procent stevig. Skyrizi, dat wordt gebruikt bij de ziekte van Crohn, zag de verkopen juist met 48 procent stijgen.

Vooraf door FactSet Research geraadpleegde analisten rekenden op een aangepaste winst van 2,26 dollar per aandeel op een omzet van 11,9 miljard dollar.

Outlook

AbbVie voorziet voor heel 2024 een aangepaste winst van 11,13 tot 11,33 dollar per aandeel, terwijl eerder nog werd uitgegaan van 10,97 tot 11,17 dollar per aandeel.

Het aandeel AbbVie noteerde vrijdag in de elektronische handel voorbeurs 1,6 procent hoger.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Prosus

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.