AEX *
Toegang tot al onze analyses en kooptips? Word abonnee

Futures wijzen op lagere start Wall Street

Futures wijzen op lagere start Wall Street
7 mrt 2022 om 12:44

De Amerikaanse beurzen gaan maandag opnieuw een lagere opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren rond lunchtijd tot 1,5 procent in het rood. De Nasdaq lijkt 1,6 procent lager te openen. 

De oorlog in Oekraïne blijft het sentiment bepalen en doet de olieprijzen enorm stijgen. 

Het westen, onder leiding van de VS, overweegt om een embargo te zetten op Russische olie. 

Olie noteerde maandag in het groen. Een april-future West Texas Intermediate steeg 6,0 procent tot 122,63 dollar, terwijl een mei-future Brent 5,8 procent duurder werd op 124,85 dollar. 

Op macro-economisch vlak is het maandag, zoals gebruikelijk rustig. Beleggers hebben volgens Aslam vooral oog voor het Amerikaanse inflatiecijfer op donderdag.

De Federal Reserve staat voor de enorme uitdaging om de inflatie onder controle te krijgen door het monetaire beleid te verkrappen, maar moet volgens marktanalist Naeem Aslam van AvaTrade waken dat dit niet tot een groeivertraging leidt en de aandelenmarkten laat ontsporen. 

Bij Carmignac vrezen ze voor stagflatie, ofwel een vertraging van de economie in combinatie met een hoge inflatie. En een gebrek aan grondstoffen kan volgens de Franse belegger de verstoringen in de aanvoerketen verder vergroten, met alle negatieve gevolgen van dien. 

Aslam waarschuwt beleggers dan ook voor een volatiel beursjaar.

De euro/dollar noteerde op 1,0837. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,0930 op de borden. 

Slotstanden

De S&P 500 verloor vrijdag 0,8 procent op 4.328,87 punten en de Dow Jones index daalde 0,5 procent op 33.614,80 punten. De Nasdaq leverde 1,7 procent in op 13.313,44 punten.

Altijd op de hoogte van de laatste Ontwikkelingen op de beurs!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en mis niks!