Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Beursblik: tegenvallend kwartaal ABN AMRO

Beursblik: tegenvallend kwartaal ABN AMRO
9 feb 2022 om 08:45

ABN AMRO heeft een tegenvallend vierde kwartaal achter de rug. Dit vindt analist Giulia Aurora Miotto van Morgan Stanley woensdag.

De bank kondigde een aandeleninkoopprogramma ter waarde van 500 miljoen euro aan, waar de consensus mikte op 638 miljoen euro en Morgan Stanley zelfs op 750 miljoen euro, nadat ABN hintte op een hoger bedrag in aanloop naar de kwartaalcijfers, aldus de analist van de Amerikaanse zakenbank.

Ook zag analist Miotto dat de bank negatiever werd over de verwachtingen voor de rentebaten. “Dat zijn tegenvallers die vermoedelijk voor een negatieve koersreactie zullen zorgen”, aldus Miotto.

De outlook voor de fee-inkomsten verbeterde juist, terwijl de verwachtingen voor de risicokosten in lijn met de consensus zijn. Maar dit is in de ogen van Miotto onvoldoende om de tegenvallers te compenseren.

De analist hoopt dat ABN vandaag tijdens een toelichting aan analisten meer kleur kan geven aan de keuze voor een kleiner inkoopprogramma.

Morgan Stanley handhaafde het Overwogen advies op ABN AMRO met een koersdoel van 17,00 euro. Het aandeel sloot dinsdag op 15,24 euro.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers ABN AMRO

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.