Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: Citi ziet weer toekomst in Air France-KLM

Beursblik: Citi ziet weer toekomst in Air France-KLM
3 jan 2022 om 08:30

Citi Research heeft het advies voor Air France-KLM verhoogd van Verkopen naar Neutraal en het koersdoel van 0,10 naar 4,20 euro. Dit bleek uit een sectorrapport van de Amerikaanse bank.

De analisten van Citi zijn goed te spreken over het herstel van de vraag naar vliegreizen tussen Europa en de VS. Air France-KLM wil de capaciteit op deze vluchten ook geleidelijk verhogen. Tot eind maart zal de capaciteit worden hersteld tot circa 90 procent van de niveaus uit 2019. Dat was afgelopen zomer nog maar 50 procent, merkten de analisten op.

Verder zal vrachtvervoer door de lucht blijven profiteren van de verstoringen van het zeevervoer, denkt Citi. En dat pakt gunstig uit voor de vervoerstarieven die Air France-KLM kan rekenen. Voor cargo mikt Citi op een omzet in 2022 van 3,6 miljard euro, 0,4 miljard euro meer dan de consensus. 

Citi rekent verder op een aangepaste EBITDA voor de maatschappij van 2,8 miljard euro, hetgeen in 2023 stijgt naar 3,9 miljard euro.

Air France-KLM zal de balans op orde moeten brengen, aldus Citi, maar wanneer dit gebeurt, is onzeker. Mogelijk gebeurt dit met behulp van een claimemissie, en dat kan voor koersdruk zorgen.

Het aandeel Air France-KLM sloot vrijdag op 3,87 euro.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Air France-KLM

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.