AEX *
Toegang tot al onze analyses en kooptips? Word abonnee
AEX *
AMX *
BEL20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *

Beursnieuws

ANP woensdag, 29 december 2021 07:17

Damrak lijkt vrijwel vlak te beginnen aan rustige handelsdag

In dit artikel vind u onder andere informatie over: NED25,

AMSTERDAM (ANP) - De Amsterdamse AEX-index koerst woensdag af op een vrijwel vlak begin van de nieuwe handelsdag. De hoofdindex wist dinsdag voor het eerst in zo'n drie weken weer boven de 800 punten te sluiten na een rustige handelssessie. In de beursdagen tussen kerst en het nieuwe jaar wordt er doorgaans weinig gehandeld omdat veel beleggers en handelaren vrij zijn en grote financiële partijen de boeken voor het jaar al hebben gesloten. Verder blijft de aandacht uitgaan naar de ontwikkelingen rond de omikronvariant.

Ook de beursgraadmeters in Frankfurt en Parijs lijken met kleine koersuitslagen te openen. In Londen, waar beleggers terugkeren na een lang kerstweekend, zal de beurs naar verwachting ook weinig beweging laten zien.

De aandelenmarkten in de Aziatische regio gingen woensdag overwegend omlaag. De Nikkei in Tokio sloot 0,6 procent in de min en de Hang Seng-index in Hongkong zakte tussentijds 1,1 procent. Vooral de Chinese technologiebedrijven stonden onder druk door de zorgen over de strengere aanpak van de techsector door Beijing. Het door schulden geplaagde Chinese vastgoedconcern Evergrande werd licht lager gezet. De onderneming moest dinsdag weer schulden afbetalen en er zijn nog geen tekenen dat er is betaald.

Veon

Het op de Amsterdamse beurs genoteerde Russische telecomconcern Veon liet weten Mohammad Khairil Abdullah te benoemen tot topman van Veon Ventures, de investeringstak van het bedrijf. Khairil is momenteel werkzaam bij Axiata Group, een mobiele telecomaanbieder in Zuidoost-Azië, waar hij de baas is van de digitale diensten.

De Europese beurzen sloten dinsdag hoger. De AEX klom 0,5 procent tot 800,95 punten en de MidKap steeg 0,6 procent tot 1072,57 punten. De graadmeters in Parijs en Frankfurt wonnen tot 0,8 procent. Wall Street eindigde gemengd. De Dow-Jonesindex klom 0,3 procent tot 36.398,21 punten. De brede S&P 500 daalde 0,1 procent en techgraadmeter Nasdaq verloor 0,6 procent.

De euro was 1,1301 dollar waard, tegen 1,1315 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie klom 0,2 procent tot 76,15 dollar. Brentolie kostte 0,3 procent meer op 79,20 dollar per vat.


De koers van het aandeel NED25 noteert live op * met een verschil van *. De koers was gisteren op zijn hoogst 732,24 en op zijn laagst 710,89. Het aandeel had een slotkoers van 729,05.


Lees meer over de onderwerpen in dit bericht:

Veon, Amsterdamse-effectenbeurs, Europa-werelddeel, Peking, Tokio, Axiata, Verenigde-staten, Nasdaq


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

De Aandeelhouder TV

maart 21, 2023

BRENT OIL naar 80+ – 21mrt23

maart 21, 2023

Bankaandelen blijven volatiel | 21 maart 2023 | Markets Update van BNP Paribas Markets

maart 20, 2023

ING eerste rebound poging – 20mrt23

maart 20, 2023

Aandelen NN Group richting de 40 euro?

Het laatste beursnieuws

updates

 • 10:05

  Aandeel VARTA: de problemen zitten niet in de chart

 • 08:16

  Opluchtingsrally na gedwongen overname Credit Suisse

 • 10:15

  Rabobank Certificaten uitleg over het dividend en de risico’s

 • 10:00

  AEX zet 200EMA onder druk & ASML verliest kracht

 • 08:36

  UBS neemt Credit Suisse over – Wat doet de Fed deze week?

 • 10:30

  Aandeel Adobe: Sterke cijfers, nu hebben de stieren hun kans

 • 08:04

  Grote Amerikaanse banken snellen First Republic Bank te hulp

 • 15:21

  Aandeel Volkswagen: Wordt de outlook 2023 gerealiseerd?

 • 11:14

  LYNX prolongeert titel ‘Broker van het jaar’

Masterclasses

Columns

Nieuw
21 mrt 13:12 Redactie

Ordina: nog geen gelopen koers

21 mrt 12:32 Matt Christensen

AllianzGI lanceert eigen dataplatform voor duurzaamheid

21 mrt 09:34 Cees Smit

Column: Bankrun en Banken Bankrupt