Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Hoge Raad maakt korte metten met eerdere uitspraak over spaartaks

Hoge Raad maakt korte metten met eerdere uitspraak over spaartaks
24 dec 2021 om 10:21

DEN HAAG (ANP) - Veel belastingbetalers kunnen mogelijk geld gaan terugclaimen van de fiscus omdat de overheid te veel belasting heeft geheven over hun spaargeld. Dit volgt uit een uitspraak van de Hoge Raad, waarin korte metten wordt gemaakt met onrealistische fictieve rendementen die de fiscus hanteert. In plaats daarvan zou met werkelijke rendementen gerekend moeten worden.

Volgens de hoogste rechter moet aan de belastingplichtige in een zaak "rechtsherstel" geboden worden. De Bond voor Belastingbetalers die al jaren een juridische strijd voert om deze kwestie, reageert verheugd.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!