Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Toezichthouder verbiedt overname Eurocept door Mediq

Toezichthouder verbiedt overname Eurocept door Mediq
23 dec 2021 om 13:29

DEN HAAG (ANP) – De overname van medisch leverancier Eurocept Homecare door branchegenoot Mediq gaat niet door. Marktwaakhond Autoriteit Consument & Markt (ACM) bepaalde dat de concurrentie op het gebied van infuuspompen voor thuisgebruik door de overname in gevaar zou komen. “Als we deze overname zouden toestaan, heeft dat negatieve gevolgen voor de prijs en kwaliteit”, stelt ACM-voorzitter Martijn Snoep. Zorgverzekeraars hadden ook hun zorgen geuit over de voorgenomen overname.

Eurocept en Mediq leveren allebei medische hulpmiddelen, zoals elektronische infuuspompen voor thuisgebruik. Daarmee kunnen patiënten eenvoudig de juiste hoeveelheid medicijnen of voedsel toegediend krijgen. Er zijn volgens de ACM niet veel spelers op de markt voor deze pompen, die de bedrijven aan bijvoorbeeld thuiszorgorganisaties leveren. Bovendien heeft Mediq ook zonder de overname al een sterke positie en is Eurocept de naaste concurrent.

Het is volgens de ACM niet waarschijnlijk dat andere partijen het gat naar het fusiebedrijf snel zouden kunnen dichten. Dat lukte de afgelopen jaren al nauwelijks en de drempels voor nieuwe toetreders zijn behoorlijk omdat bijvoorbeeld een netwerk onder artsen en thuiszorgorganisaties moet worden opgebouwd.

Mediq en Eurocept kunnen nog in beroep gaan tegen het besluit van de ACM.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.