Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Lufthansa moet vluchten schrappen vanwege zieke piloten

Lufthansa moet vluchten schrappen vanwege zieke piloten
23 dec 2021 om 11:09

KEULEN (ANP/DPA) – De Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa moet de komende dagen meerdere vluchten schrappen omdat te veel piloten ziek zijn. Het gaat om piloten met als standplaats Frankfurt die op de Airbus A330 en A340 mogen vliegen, meldt luchtvaartwebsite aero.de. Daardoor kunnen tot en met zondag een aantal intercontinentale vluchten met bestemmingen als Boston, Houston en Washington niet doorgaan.

Lufthansa deed een oproep om nog piloten te vinden, maar dat haalde niets uit. Het bedrijf zei een “zeer grote buffer” te hebben ingebouwd voor de planning, maar door onder meer quarantainegevallen was daar al minder van over. Ook is er sprake van een “piek aan vluchten van midden december tot begin januari” die tot grote moeilijkheden leidde om de vluchten vol te plannen. Volgens een woordvoerder was “het extreem hoge gehalte zieken” de druppel. Lufthansa wil de getroffen passagiers omboeken.

Of de ziektegevallen samenhangen met de opkomst van de omikronvariant kan Lufthansa niet zeggen. De luchtvaartmaatschappij heeft geen informatie over het ziektebeeld van zijn personeelsleden.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.